Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Алкотест Дрегер 7510"  Снимка: Архив
"Алкотест Дрегер 7510" Снимка: Архив

Софийска районна прокуратура внесе днес за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Николай С. за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 3,24 промила.

Това е установено чрез протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

На 08.08.2020 г. около 19,00 часа обвиняемият Николай С. управлявал лека кола в София по ул. „Генерал Йосиф В. Гурко”. Той бил спрян от екип на отдел „Пътна Полиция“ – СДВР.

Тъй като обвиняемият силно лъхал на алкохол, е бил изпробван с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“. Уредът отчел положителен резултат - 3,01 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

Николай С. получи акт за административно нарушение, издаден му е талон за изследване. Той бил транспортиран от служителите на МВР до болнично заведение, където дал кръв за изследване. От представените за анализ кръвни проби, дадени от обвиняемия, е установена употреба на алкохол над 1,2 на хиляда, а именно – 3,24 на хиляда.

Предстои наказателното производство срещу Николай С. да продължи в съда.