Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Мицева спори разпалено с протестиращите, потрошили автомобила й.
Елена Мицева спори разпалено с протестиращите, потрошили автомобила й.

Има данни д-р Елена Мицева да е извършила транспортно престъпление, а и разследващите трябва да обърнат внимание на това. С този мотив тричленен състав на Софийския градски съд пусна срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка, Георги Георгиев.

Мъжът е обвинен, че е строшил колата на зъболекарката и е хулиганствал на кръстовището пред Румънското посолство. Индицентът се случи миналата седмица, тогава колата на д-р Мицева, в която бяха и децата й, попадна в незаконната блокада на кръстовището на булевардите "Михай Еминеску" и "Шипченски проход" и се опита да пробие кордона протестиращи, а те се нахвърлиха върху тойотата.

Двама бяха задържани, а протуратурата поиска арест за Георгиев. Миналата седмица Софийският районен съд пусна 25-годишния мъж и посочи в мотивите си, че д-р Мицева сама е изложила на риск децата си. Магистратите определиха мярка за неотклонение - гаранция от 500 лева.

Днес прокуратурата поиска гаранцията да бъде потвърдена, съдът обаче я замени с най-леката мярка за неотклонение - подписка. Причината е, че макар да има данни Георгиев да е счупил колата и да е хулиганствал, той е с ниски доходи, а досието му е чисто.

Решението е окончателно.