Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Старши комисар Елиан Стамболийски - директор на ОДМВР - Кюстендил, и административният ръководител на Районна прокуратура - Кюстендил, Ивайло Илиев представиха резултатите от проведената вчера операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

Ст. комисар Стамболийски съобщи, че здравословното състояние на служителите, които бяха нападнати вчера от собствениците на имота в ромския кв. "Изток", където се осъществяваха процесуално-следствени действия и бе открито голямо количество хероин, е стабилно. Той съобщи, че единият от нападателите е с нараняване в крака от възпроизведен изстрел със стоп патрон от полицай, оказана му е медицинска помощ и е в стабилно състояние

Днес РС - Кюстендил, на свое заседание определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“ за двамата братя, в чиито имот бе открит високорисковият наркотик и нападнаха с метален прът и секири полицейските служители.

Прокурор Илиев съобщи, че в рамките на тази операция е открит още наркотик, който по количество надвишава 2 пъти по грамаж разфасования наркотик, за който вече съобщихме. Единият от задържаните, съобщи прокурорът, е с множество криминални прояви – главно кражби, а другият е осъждан за наркоразпространение.

В рамките на проведената вчера операция за противодействие на наркопрестъпленията са образувани 2 досъдебни производства – за нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебни задължения и за държане и разпространение на наркотични вещества.