Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Захари Чернев е един от бегълците в мерцедеса.
Захари Чернев е един от бегълците в мерцедеса.

Трима бандити и шофьорът им бяха заловени в неделя сутринта след половин час гонка с полицията по улиците на София. През това време успяха да изхвърлят марихуана от колата си. Единият от бегълците - Захари Чернев преди 2 г. счупи крака на полицай в Студентски град, където ходил да си купува наркотици.

Мерцедесът се движел в кв. “Дружба” вечерта в неделя. Тогава патрул на СДВР подал светлинен и звуков сигнал на колата. Поводът от МВР да опитат да спрат колата е била рутинна операция, в която се проверявало за пияни и надрусани шофьори, както и забранени предмети, обясни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев. Вместо да спре обаче, водачът натиснал газта. Започнало преследване, в което се включили още 3 коли.

По време на гонката от колата били изхвърлени 2 полиетиленови пликчета. Гражданин ги намерил и предал в районното. В тях имало марихуана.

Близо 30-минутната гонка завършила на бул. “Христофор Колумб”, когато мерцедесът се ударил в тротоара. В интернет се появиха слухове, че катастрофата станала, след като полицаи стреляли в гумите на колата, от Хаджиев категорично отрече.

След удара шофьорът на колата, който се оказал единственият без криминални прояви, излязъл сам от мерцедеса. Спътниците му, и тримата осъждани, включително за дрога, се заключили и били изведени принудително.

“Намерихме марихуана, амфетамин, палки, бухалки и хладно оръжие”, посочи шефът на СДВР. Единият от задържаните и преди е бягал от полицията. Това е 25-годишният Захари Чернев, научи “24 часа”. На 15 декември 2018 г. отново при опит за спиране на кола Чернев дава на заден ход и блъска 39-годишен полицай. Чупи му бедрена кост и бяга с колата през зелени площи. След няколко минути я изоставя и хуква пеша. Тогава от МВР откриха в автомобила му брадви, секири и бухалки.