Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Девет месеца след като беше арестуван на летище в Лос Анджелис през март тази година, братът на криптокралицата Ружа - Константин, е на път да подпише споразумение с прокуратурата. До тази идея се стигна благодарение на решението му да съдейства на американските власти, разкривайки сензационни подробности относно организираната от него и сестра му пирамида OneCoin.

След показанията, в които той посочи, че от измамените хора са прибрани милиони долари, прокуратурата обяви, че Игнaтoв мoжe дa бъде

включен

в aмeрикaнcкaтa

прoгрaмa

зa зaщитa нa cвидeтeли. Ако бъде одобрен, на него и семейството му ще им бъдат прeдocтaвeни и съвсем нoви caмoличнocти.

Почти сигурно е, че това ще се случи, тъй като според властите разкритията, които Константин е направил, може да доведат до "заплаха за здравето и живота му от страна на трети лица".

Това означава, че мъжът най-вероятно е посочил и конкретни имена на други участници в организираната схема, неизвестни до този момент. Кои са те обаче, все още не е ясно, тъй като разследващите все пак ще трябва да съберат и конкретни доказателства срещу тях.

Големият въпрос е дали сред уличените от мъжа не фигурират и

имена на

известни политици

Тази теория беше лансирана неведнъж след изчезването на криптокралицата Ружа. Според жертви, които говориха пред "168 часа", тя имала връзки в различни държави. Общувала и с високопоставени хора. Именно те изиграли решаващата роля в момента, в който е трябвало да избяга от властите. Дори адвокатът Марк Скот, обвинен в изпирането на близо 400 млн. долара на OneCoin, обяви пред съда, че Игнатова имала сериозни връзки в Русия, които се оказали ключов фактор в нейното изчезване.

Дали Константин е посочил имената на някои от тези хора, все още не е ясно. Интересен въпрос е и какво точно е разказал за сестра си. Това, което разследващите не крият, е, че той категорично е отрекъл да знае къде се намира тя към днешна дата. Обяснил им, че

не са се виждали

от 2017 година

Точно тогава властите в няколко държави обявиха Ружа за издирване. Самият Константин дори наел частен детектив, който да я открие, но без успех. Задържаният мъж разказал още, че тя не е правила опити да се свърже нито с него, нито с близките си.

Спомнил си обаче, че в последните им срещи сестра му го помолила да й купи самолетни билети до Австрия и Гърция. Направило му впечатление, че тя била пристеснена и се страхувала изключително много от това някой близък да не я издаде на ФБР. Пред близките си Ружа не криела и своята неприязън към хората, които били върли критици на създадената от нея криптовалута.

От показанията на Игнатов се потвърди и слухът, че печалбите на компанията били наистина големи. Благодарение на стотици хиляди инвеститори от целия свят Ружа дори започнала да строи имение в Дубай. Другото, което правела, е да си купува бижута, чиято стойност била изключително висока.