Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венцеслав Стефанов Снимка: Архив
Венцеслав Стефанов Снимка: Архив

"Струва ми се, че англичаните бяха добре подготвени за това, което се случи - хванаха ни за мюре, това е. Цяла седмица говориха какво ще се случи, как ще се случи, какво ще направят, и то се случи. Категоричен съм, че в България няма расизъм. Това са глупости. За 106 години в Славия не е имало никакъв расизъм, а при нас са играли футболисти от всички континенти", заяви членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов по повод расисткия скандал на мача България - Англия (0:6) пред Sportal.bg.

"Цялата работа с феновете в сектор "Б" ми изглежда нагласена. Това бяха едни провокатори, които опозориха държавата. Това са единици от нашето общество, със сигурност. Чакам сега компетентните органи да си свършат работата - да се хванат тези с черните якета, да се разпитат, да си кажат защо са го направили, карал ли ги е някой и т.н. Има записи, снимки, виждат им се лицата. Нека се проведе сериозно разследване", продължи шефът на "Славия".

"За предстоящия Изпълком не желая да говоря. Боби Михайлов си е подал оставката, сигурен съм, че когато се съберем в петък, ще се съобразим с всички процедури, предвидени в правилника. Основният проблем в българския футбол е, че след 1989 година държавата абдикира от спорта. Дойде 1990 година и не се даде повече нито стотинка за футбол и спорт - нито стотинка. Вярно е, че в последно време Борисов помага на спорта, което е добре. Преди това обаче не се направи нищо, казвал съм го много пъти - никой не помагаше за футбола. Нито червени, нито сини, нито царисти“, заключи колоритният бос.