Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов инспектира индустриалната зона на Шумен с прочутия джип.

В колата с него са и кандидатът за кмет на Шумен и областен координатор на ПП ГЕРБ Любомир Христов, както и финансовият министър Владислав Горанов. 

"С тази магистрала, която стана, вече може и от Варна да идват на работа в нашия град за 40 минути", каза Христов.

"Едно време комунистите наричаха Запада прогнил, а децата им учеха в Лондон", каза Борисов.

"Плашиха хората, пускаха листовки в пощенските кутии, а после първи подадоха документи да им се санират блоковете. Останалите хора не можаха", добави Любомир Христов.

Той се похвали с новопостроени предприятия, както и със зала "Арена Шумен", която преди дни е спечелила награда.

Следващата дестинация на премиера беше шуменския филиал на Медицинския университет във Варна, където той се срещна с ръководството и възпитаниците на учебното заведение.

"Като спорим за заплатите на сестрите, никой не казва, че парите за здравеопазването са малко. Когато за първи път станах премиер беше 2 млрд. бюджета на Здравната каса. Сега е 5 млрд. Двойно увеличение само за няколко години. Дали народа е 2 пъти по-доволен от 2 пъти по-голям бюджет? Обаче здравеопазването продължава да има недостиг на одобрение", каза Борисов.

"Там където не са имали тези проблеми на комунизма сега без свян ни взимат медицинските сестри и то със специални програми. Освен по-големи заплати, семействата им осигуряват, а ние като държава инвестираме", добави той.

"Големите държави трябва да си преосмислят политиката. От съседна Румъния 10 хил. доктори са отишли по Германия и Франция. Целта ни е да можем да си ги задържим тук, правим всичко необходимо. Колкото по-мощна е държавата индустриално, толкова повече пари остават да се вдигнат и образованието, заетостта и други. Моята леля е сестра, и сестра ми е лекар. Като се стъмни те почват работа. Така се спасяват животи", каза Борисов.

Очаквайте подробности.