Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Георгиев СНИМКА: Архив
Пламен Георгиев СНИМКА: Архив

Бившият шеф на "Антикорупция" напуска съдебната система

Бившият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев заминава като наш консул във Валенсия в средата на месец октомври.

Днес той депозира своята оставка като прокурор в Специализираната прокуратура, която утре ще бъде разгледана като извънредна точка на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Георгиев обясни, че цялата процедура по одобряването му за български консул във Валенсия е приключила. Той подаде оставка като шеф на комисията от Антикорупционната комисия през юли.

Тогава получи проверката на данъчните, че няма разминаване между декларираните доходи и имотно състояние.

Причината Георгиев да бъде проверяван бе замесването му в "Апартаментгейт" през март. Тогава стана ясно, че на терасата покрив на жилището си той имал барбекю, за което нямал разрешително. То обаче било направено от предишния собственик на жилището.

След избухването на "Апартаментгейт" излезе проверката, докато продължи проверката на данъчните. След като тя не откри нищо нередно той се върна в съдебната система. С решение на прокурорската колегия бе възстановен на работа в Специализираната прокуратура, където е бил преди да поеме ръководния пост в "Антикорупция". След това Георгиев бе предложен от Министерския съвет за наш консул във Валенсия.

Заемайки този пост, той напуска съдебната система, тъй като при тази позиция мястото на магистрата не се пази.