Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джок Полфрийман излиза от затвора КАДЪР: bTV
Джок Полфрийман излиза от затвора КАДЪР: bTV

"Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началник на затвора". С тези думи на български език преди минути излезе от Софийския затвор австралиецът Джок Полфрийман. Така той изрази подкрепата си към Трайков, който наскоро напусна поста заради скандала с тръгналия на море притежател на 16-годишна присъда за наркотрафик Будимир Куйович

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов чужденец напусна с автомобил минути преди 16 часа. Той бе с черен суитшърт, зелена тениска и кърпа, преметната около врата. Той бе предсрочно освободен, след като излежа 12 години от 20-годишната си присъда. Решението за пускането му бе на Софийския апелативен съд.

Определението на председателствания от Калин Калпакчиев състав предизвика остри реакции в обществото и сред политиците. В мотивите си обаче магистратите посочват, че Полфрийман покрива всички заложени в закона изисквания за предсрочно освобождаване.

Австралиецът вероятно ще бъде преместен в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като паспортът му е изтекъл и няма валиден.