Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бивш футболист и брат му създали внушителна наркоплантация край морето

 Криминалисти разкриха внушитела наркоплантация в землището на село Зидарово до Созопол, съобщават от МВР. Арестувани са и фермерите, които засадили 3 дка индийски коноп. Това са братята с дебели досиета Стамен и Димо Ангелови от Бургас. Иначе имали и легален бизнес - спедиторска фирма, показа проверка на “24 часа”. Стамен Ангелов е бивш футболист. Играл е в А група за “Нефтохимик” (Бургас), има мачове и за юношеския национален отбор.

Нивата с канабис е следена от полицията и заснемана с дрон. В нея имало над 2500 растения с различна височина - между 1,5 м и 2,5 м. Братя Ангелови оборудвали зеления парцел с напоителна система, която изпомпвала вода от река наблизо, за да полива наркотичното растение. Плантацията била оградена с фотоклетки, които да сигнализира ако там има неканени гости.

В домовете им са намерени килограми готова продукция - изсушена марихуана, готова да потегли към пазара. След жътвата растенията се пренасяли близо до нивата, където имало друг парцел със заграждения. Оттам са иззети още 40 големи стръка марихуана, както и кирки, лопати, чували със земеделски торове. В началото на акцията са арестувани деветима души, сред които и двама горски, но после в ареста с повдигнати обвинения остават само криминално проявените братя от Бургас. Разследването по случая продължава.