Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Криминалисти разкриха внушитела наркоплантация в землището на село Зидарово до Созопол, съобщават от МВР. Арестувани са и фермерите, които засадили 3 дка индийски коноп. Това са братята с дебели досиета Стамен и Димо Ангелови от Бургас. Иначе имали и легален бизнес - спедиторска фирма, показа проверка на “24 часа”. Стамен Ангелов е бивш футболист. Играл е в А група за “Нефтохимик” (Бургас), има мачове и за юношеския национален отбор.

Нивата с канабис е следена от полицията и заснемана с дрон. В нея имало над 2500 растения с различна височина - между 1,5 м и 2,5 м. Братя Ангелови оборудвали зеления парцел с напоителна система, която изпомпвала вода от река наблизо, за да полива наркотичното растение. Плантацията била оградена с фотоклетки, които да сигнализира ако там има неканени гости.

В домовете им са намерени килограми готова продукция - изсушена марихуана, готова да потегли към пазара. След жътвата растенията се пренасяли близо до нивата, където имало друг парцел със заграждения. Оттам са иззети още 40 големи стръка марихуана, както и кирки, лопати, чували със земеделски торове. В началото на акцията са арестувани деветима души, сред които и двама горски, но после в ареста с повдигнати обвинения остават само криминално проявените братя от Бургас. Разследването по случая продължава.

Стамен Ангелов счупи крак през 2012 г., когато още се издържаше от футбол.
Стамен Ангелов счупи крак през 2012 г., когато още се издържаше от футбол.