Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След като блъснал децата, мерцедесът изхвърчал в Перловската река.
След като блъснал децата, мерцедесът изхвърчал в Перловската река.

Не си чувствам краката, казало едно от момичетата. Ще ги оперират в “Пирогов”

Младеж помете 4-има ученици в София край “Герена” днес по обед. Две момичета изхвърчаха в Перловската река, другите двама тийнейджъри се отърваха с по-леки травми.

20-годишният шофьор на луксозен “Мерцедес” - S класа, се качил на моста и блъснал учениците около 13,40 ч на пресечката на булевардите “Владимир Вазов” и “Васил Кънчев”.

Твърди, че друга кола минала на червено и го засякла, докато се движел по бул. “Вл. Вазов” в посока летище София. За да избегне удара, младежът завил рязко наляво и ударил 4-ма тийнейджъри, които се движели по моста. Колата му минала през мантинелата и паднала в реката.

При удара 2 момичета изхвърчали и паднали в бетонното корито на реката. Едното - на 17 г., е с фрактура на кръста.

“Не си чувствам ръцете и краката”, казало то на спешните медици. Екипът пристигнал на 8-ата минута след подаването на сигнала.

С открита фрактура на стъпалото е другото излетяло в реката момиче, което е на 15 г.

Момче на 17 г. е с контузия на подбедрицата, а четвъртото дете - момиче на 16 г., е със счупен глезен. Всички бяха откарани в “Пирогов”.

Благодарение на отворилите се въздушни възглавници шофьорът на мерцедеса се размина само с ожулване на коляното, а приятелката му е невредима. “В шок съм от случилото се. Засякоха ме, аз карах с 50 км/ч”, каза той. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Полицията го задържа за 24 ч. Водачът, който според шофьора на мерцедеса го е засякъл, е останал на мястото на произшествието. И неговите проби са отрицателни. Назначени са експертизи, за да установят причините за катастрофата. Търсят се свидетели.

Счупвания на крайници имат 3 от децата, четвъртото вероятно е с комоцио - сътресение на мозъка, но продължават прегледите за установяването на състоянието му. Това съобщи след приемането на децата директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов. За тези с фрактури вероятно ще се наложат операции.