Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

При извършена нощна проверка от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) - Монтана, в района на село Горно Церовене са забелязани двама бракониери. Известните П. П. и П. Т. с прякор Видрата били с гумена лодка насред язовира и извършвали незаконен стопански риболов. Подплашени от инспекторите, те зарязали такъмите си и се опитали да избягат. Метнали се в лек автомобил и запрашили с мръсна газ, за да осуетят проверката. Ненадейно шофьорът изгубил управлението над ситроена и се ударили в крайпътно дърво. Инспекторите ги спипали.

Връчили им по два акта за нерегламентиран стопански риболов, както и за възпрепятстване на проверката на контролните органи. Всички материали са изпратени на Районна прокуратура – Монтана, уточняват от ОД на МВР- Монтана. Двамата бракониери имат и влезли в сила наказателни постановления. Срещу Видрата има 10 влезли в сила наказателни постановления. Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка, уточниха от агенцията по рибарство в Монтана, но в случая няма образуван заявителски материал в полицията. Така бракониерите си трупат глоби.

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури припомнят, че от днес е в сила забраната за улов на риба в размножителния й период и проверките в цялата страна продължават.