Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокурорка на София Наталия Николова(в средата) и директорът на ОД на МВР-София, ст. комисар Николай Спасов дадоха подробности за убийството и самоубийството.  СНИМКИ: МВР И BALKANEC.BG
Окръжната прокурорка на София Наталия Николова(в средата) и директорът на ОД на МВР-София, ст. комисар Николай Спасов дадоха подробности за убийството и самоубийството. СНИМКИ: МВР И BALKANEC.BG

* С Любомир били пред развод, признала му за изневяра преди 2 седмици

* МВР го търси 8 часа, той се гръмнал веднага след престъплението

Камелия Аярова от Ботевград е 86-ата жена, убита от настоящия или бившия си партньор в последните 3 години, показват данните на МВР. В сряда съпругът ѝ Любомир я прободе 3 пъти с нож на работното ѝ място в центъра на града, след което се самоуби

КАМЕЛИЯ АЯРОВА
КАМЕЛИЯ АЯРОВА

22 са жертвите през 2016 г., показва статистиката, събирана от Дирекция “Анализи и политики” във вътрешното ведомство. През 2017 г. умъртвените от партньора жени са се увеличили до 27, а през 2018 г. вече са 33. Данните са поискани от ТВ “Европа” по Закона за достъп до обществената информация.

Убийството на Камелия, която искала да се разведе със съпруга си Любомир, е 4-ото подобно за тази година.

Според разследващи той ревнувал и бил против развод. По неофициална информация жената е имала дългогодишна връзка с друг мъж от града. Преди 2 седмици Камелия признала на Любомир за изневярата.

Няколко дни

преди убийството

опитали да се

съберат

Във вторник Аяров разбрал, че Камелия продължава да се среща с любовника си. Два дни пил алкохол, преди да ликвидира жена си. 

ЛЮБОМИР АЯРОВ
ЛЮБОМИР АЯРОВ

Около 17,30 ч Любомир влетял в шивашкото ателие на съпругата си. Тя не очаквала нападението, защото по тялото ѝ нямало защитни рани или следи от борба.

“Първата рана е в дясната част на гръдния кош, вторият удар - в областта на шията, като посоката на прорезите е от горе на долу. Смъртоносният трети удар е отстрани на гръдния кош и е пронизал изцяло левия бял дроб и лявата камера на сърцето. След този удар

жената е

починала за

2 минути”,

обясни шефката на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова. Едно от децата на Камелия било в квартала и видяло как майка му лежи на тротоара.

То бързо било отведено оттам, а през нощта е разпитано. Двете деца - момченце на 9 г. и момиче на 14, вече са предадени на родителите на Камелия.

Веднага след убийството МВР започва да търси Любомир. В Ботевград е създаден специален щаб, защото се знаело за 2-те му ловни пушки, купени през 2017 г., обясни директорът на ОД на МВР-София, ст. комисар Николай Спасов. 5-те екипа на полицията търсили Аяров на различни адреси. В издирването се включили и барети. 8 часа след убийството на Камелия използвали робот, за да влязат и в общото им жилище в кв. “Васил Левски”. То било заключено отвътре.

В апартамента открили Любомир мъртъв. Той се самоубил, след като нахапал дулото на една от двете си пушки.

“Предполага се, че е сложил край на живота си веднага след убийството на Камелия”, посочи Спасов. Той обясни, че от 2015 г. досега нито Камелия, нито нейни близки или съседи са подавали сигнали за домашно насилие спрямо нея.

Третата жертва за 2019 г. е 40-годишната Кремена от Варна, която бе убита на 24 февруари. Тя обаче беше подавала много сигнали срещу съпруга си Борислав. Трябвало да се разведат 2 дни по-късно. Всички сигнали за домашно насилие в полицията Кремена обаче оттегляла.

В деня, в който Борислав трябвало да се изнесе, двамата се скарали. Мъжът я пребил жестоко, след което викнал майка си, за да му помогне с багажа. Двамата си тръгнали, без да се интересуват от състоянието на жената, която починала час по-късно от раните си. Борислав сега е в ареста.

Заключен в килия е и Викторио Александров, който в края на октомври м. г.

застреля

приятелката

си Дарина

Министерска

заради ревност След това отвлече 1-годишната им дъщеря Никол, а пред полицаи я уби с пистолета си. И той като Любомир от Ботевград насочи пистолет към главата си, за да се самоубие, но куршумът само го одраска.

Нескопосан опит за самоубийство направи и Васил Василев, който задуши до смърт приятелката си Калина Симова през януари т.г. Неговата версия е, че не искал да я убива. Василев твърди, че смъртта ѝ е инцидент по време на сексуална игра. Той опита да се самоубие с въздушен пистолет. Раните му бяха повърхностни и днес е в ареста с обвинение за убийство.

Подобно на Любомир се самоуби и бившият пожарникар Иван Льомов. Той застреля приятелката си Венета в Самоков през септември 2018 г. Преди да се гръмне обаче, 52-годишният мъж уби и двете деца на 19 години по-младата си приятелка. Тя не бе подавала сигнали срещу него.

Сред най-известните подобни убийства в София е това на студентката Виола Николова. Приятелят ѝ Стефан Станев я уби жестоко през юни 2017 г. Срещу него имало множество жалби от бившата му съпруга. По тях обаче не се е работело активно, признаха от прокуратурата. Станев вече излежава присъдата си от 22 г. и половина. 

Мъж изнасили бившата си 2 пъти, крещял ѝ: Много ще те бия, не се дърпай!

35-годишен мъж изнасили 2 пъти бившата си съпруга в София. Ужасното престъпление е станало на 15 март, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Около 12 часа Г. Б. нападнал жената в тревните площи, източно от моста на бул. “Брюксел” и близо до влаковите релси. Завлякъл я в храстите и първо блудствал с нея. Крещял ѝ: “Сега ще видиш какво ще стане с теб” и я удрял с юмруци. После я изнасилил, като не спрял да я удря и заплашва.

Около час по-късно я принудил да отиде с него в къща за гости. Там продължил да я заплашва и удря. “Ще те бия, много ще те бия, не се дърпай”, крещял ѝ Б., преди пак да я изнасили.

След гаврите жената подала сигнал в полицията, а Б. бил задържан от полицията няколко дни по-късно.

Днес Софийската районна прокуратура ще му поиска постоянен арест. Най-вероятно мярката за неотклонение ще се гледа при закрити врата заради интимните подробности, които ще бъдат изнесени. Целта е и да се предпази от разкриване самоличността на изнасилената жена.

Отказаха да пуснат от затвора перничанин, застрелял жена си и сина си

ТОНИ МАСКРЪЧКА

Окръжният съд в Кюстендил отказа да пусне предсрочно на свобода 72-годишен перничанин, осъден за убийството на жена си и сина си.

Радослав Д. има да излежава още 3 г. от 20-годишната си присъда.

Жестокото престъпление бе извършено на 1 юли 2004 г. в кв. “Рудничар” в Перник. Тогава 57-годишният Радослав нахлул в къщата, където живеели жена му Людмила, на 56 г., и синът му Веско, на 38 г. Застрелял и двамата с незаконна ловна пушка. Веднага след това направил опит да се самоубие, като прерязал гърлото и вените си с кухненски нож, но бе спасен от лекари в болницата.

Причината за двойното убийство била болезнена ревност. Радослав подозирал, че жена му си има млад любовник. Осъден бе на 20 г. затвор. Зад решетките той имал добро поведение, награждаван е многократно. Вече е на лек режим в затворническо общежитие. Работил като пазач и преодолявал депресията си чрез писане на стихове. В разговори с психолози декларирал, че приема отговорността за извършеното деяние и изразява съжаление за стореното, но считал, че е извършил убийствата по стечение на обстоятелствата и заради поведението на жертвите.

Въпреки положителното поведение и възрастта му обаче съдът в Кюстендил отказа да го пусне предсрочно на свобода. Решението на магистратите не е окончателно и може да се обжалва.

Рецидивист заплаши приятелката си с убийство пред двете ѝ деца

37-годишен мъж бе задържан във Варна за закана за убийство към по-възрастната си приятелка, която заплашил пред двете ѝ деца.

Синан живеел с 50-годишната жена и дъщерите ѝ, които са пълнолетни. От известно време имали проблеми. Между 8 и 10 март Синан заплашвал многократно жената, съобщиха от прокуратурата. Заканата възбудила основателен страх у приятелката на Синан, казаха от държавното обвинение. Оттам добавиха, че заканите са отправяни в срока на пробация, която 37-годишният мъж изтърпява в момента. И тя е за закана с убийство, но към дъщерята на съседка.

Софийската районна прокуратура пък поиска вчера постоянен арест на мъж, заканил се да убие приятелката си и дъщеря им със сабя.

Престъплението е от 17 март. В апартамента им в столицата 45-годишният Р. почнал да крещи по приятелката си около 18,30 ч и да ѝ отправя серия закани за убийство. Крещял същото и на дъщеря си.

След като жената се обадила на полицията, Р. не се успокоил, а се ядосал още повече. “След като ме пуснат от районното, ще дойда и ще ви отрежа главите със сабята!”, крещял мъжът, преди от МВР да го задържат.

Съдът се произнесе по искането на прокуратурата след редакционното приключване на броя.