Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цецка Цачева Кадър: Би Ти Ви
Цецка Цачева Кадър: Би Ти Ви

Нотариалният акт е придобит в груб строеж, т.е. преди акт 16, и не е вярна цената, която излиза в публичното пространство. Имам подписан предварителен договор, т. нар. "на зелено", сумите са превеждани по банков път. Единствената отстъпка, която получих от фирмата, беше да ме изчакат да продам личното си жилище в Плевен. Разполагам с всичките документи. Обясних, че в годишната декларация подробно ще се види какви имоти притежавам, как съм ги придобила. Цената е четирицифрена. Обектът все още е негоден за живеене, все още никой не живее в този апартамент. Дружеството не е свързано с работата ми преди, с работата ми сега, не ми е известно да е участвало в обществени поръчки, така че няма никакъв сблъсък на интереси. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева пред Би Ти Ви по повод появила се информация, че се е сдобила с луксозен апартамент в София на ниска цена от строителна фирма.

Над 600 евро е квадратът. По предварителен договор имам една част изплатена, друга още трябва да изплащам. Нямам личен асансьор, има такъв на етажа. Не съм знаела, че господин Цветанов има жилище там. Просто живея в този квартал, видях изкопа и се поинтересувах коя е фирмата. Това са чисто търговски отношения между дружество и клиент. Брокер не съм ползвала. Естествено, че съм разговаряла със собствениците на фирмата. Всичко е ясно, нотариалният акт е ясен в имотния регистър. Имота в Плевен успях да го продам миналата година, каза министърът на правосъдието.

Категорично цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната стойност на имота, обясни Цачева.

Не мисля, че няма резултати в борбата с корупцията. Два пъти повече са разследванията по високите етажи на властта. Прави се много за преодоляването на този проблем, добави тя.