Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елисавета е стажант на френския депутат Емерик Шопрад, който е член на Комисията по отбрана и сигурност

Сексапилната дъщеря на говорителя на руския президент Путин - Дмитрий Песков, взриви не само социалните мрежи, но предизвика и такова цунами в Европарламента, че там още дълго ще се чудят дали това не е поредната руска намеса на евроизборите през май.

Оказа се, че Елисавета Пескова работи за френския евродепутат Емерик Шопрад в Брюксел и службите веднага се усъмниха, че тя може да предоставя секретни данни на баща си. Естествено, възникнаха и съмнения какво е нивото й на достъп до секретни документи.

Самият Шопрад уточни, че стажът на Пескова е започнал през ноември 2018 г. и ще продължи до края на април.

По неговите думи

"заявленията на някои русофобски настроени депутати

в Европейския парламент, че това представлява някаква си опасност, са абсолютно лъжливи и насочени към дестабилизация".

Според него момичето има напълно законно право на тази практика, тъй като е студентка във Франция.

Говорителката на Европарламента потвърди, че Пескова може да отиде на всяка публична среща или среща на делегация, стига тя да не е ограничена или да не се провежда при закрити врата. Стажантите не са имали достъп до поверителни документи, но са били наясно с кореспонденциите в електронната поща.

Тоест Елисавета Пескова има достъп само до публично достъпна информация.

Притесненията на службите са, че Шопрад е член на подкомисията за сигурност и отбрана към Европарламента, както и на комисията по външните работи. Това означава, че

той има достъп до редица документи,

които едва ли са публични. Във всяка страна парламентарните комисии по сигурност и отбрана получават секретни данни от специалните служби, на база на които разработват промени в законодателството. По този начин според някои лидери дъщерята на руския говорител може да се сдобие с "чувствителни" текстове за външната и търговската политика, както и до пълния набор от проектозакони.

Пескова живее във Франция от няколко години и не страни от политиката. Сексапилната красавица посети корабостроителница преди две години в Крим, след като през 2014 г. Русия го окупира.

Въпреки това баща й се дистанцира от скандала.

"Не бих искал да коментирам нещо друго, това се отнася до дъщеря ми,

това не се отнася до служебните ми задължения, до работата ми", каза той в отговор на молба за коментар на критиките на евродепутатите.

Още през 2017 г. Дмитрий Песков коментира дейността на дъщеря си. След задържането на бизнесмена Умар Джабраилов, с чиято компания сътрудничела Елисавета, говорителят на руския президент заяви, че се отнася предпазливо към подкрепата на дъщеря си за обществени проекти.

Според Песков дъщеря му вече е пораснала и самостоятелно може да участва в различни обсъждания.

Елисавета заедно с баща си Дмитрий Песков.
Елисавета заедно с баща си Дмитрий Песков.