Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актрисата излиза на сцената дни след като се прости с Иван Ласкин, от март е на малкия екран с главна роля в нов сериал

“Тя е много силна. Уникална като майка си. От нея е наследила всичко хубаво”, сигурен е Светослав Пеев

“Ще отида на работа, ще изтрия сълзите си и колкото и да ми е трудно, ще се усмихна и ще кажа: Добър вечер! Така си ме учила, мила моя Пепа!” - пише Сърчаджиева до Николова

Александра Сърчаджиева е мъжко момиче, което не позволява на нищо да я сломи, не се предава, изправя се след всяка загуба и продължава напред. Всеки, който я познава, знае - тя е изключително силна личност.

Актрисата понася редица удари от съдбата, а последната трагедия, която я застигна, бе смъртта на нейния любим Иван Ласкин. Артистичният бунтар, който нямаше ключ на устата, почина на 6 януари заради чернодробна недостатъчност.

Дни след загубата си Сърчаджиева излезе на сцената в постановката “Терапевти” от Кристофър Дюранг, за да изиграе своята роля на Шарлот. В момента участва също така и в спектакъла “За какво ви е ДОН КИХОТ?”. Въпреки мъката Александра

не си позволява да излезе от релси,

не спира да работи, да репетира и да обсипва с грижи и обич дъщеря си София вече като за двама.

През март харизматичната актриса ще изгрее и на малкия екран в новия сериал “Господин Х и морето”, в който участва с главна роля заедно с Калин Врачански.

Продукцията, която беше с работно заглавие “Фалшив герой”, е определяна като микс от драма и криминале, изпълнен с комични любовни и житейски ситуации. По снимките на сериала Сърчаджиева работи още през лятото, а тепърва зрителите ще станат свидетели на нейната

неизчерпаема енергия

пред камерата.

Александра се научава да бъде боец, като от дете израства без солидната опора на бащината фигура. Големият български актьор Йосиф Сърчаджиев винаги е бил извън нейния живот. Тази липса е компенсирана изцяло от силното присъствие на майка й - обичаната Пепа Николова. Александра наследява именно от нея своята борбеност. Двете са повече от майка и дъщеря - те са най-добри приятелки, нямат по-близък човек една от друга.

Смъртта обаче ги разделя твърде рано, когато Сърчаджиева е едва на 22 години. Въпреки това тя не поема по пътя на саморазрушението, а с тази огромна и нелечима болка у себе си върви през живота още по-устремено.

“Александра е много силна. Това е точната дума, която я описва - казва пред “168 часа” актьорът Светослав Пеев. - Познавам я от дете. Тя имаше една уникална майка. Пепа беше невероятно изключение в този свят. Боготворях я. Трудно бе да не обичаш такъв човек. Александра е наследила от нея всичко хубаво.

Нейната борбеност и всичко, всичко...

Пепа беше над нещата в този живот. Човек, който беше много истински. С един особен език, който стряскаше дори Александра понякога, но пък на Пепа й вървеше, правеше я още по-неповторима. Те двете много се обичаха.

Преди да почине, Пепа много се притесняваше за дъщеря си, но аз й казах да не се страхува и да е спокойна. Защото и този човек, който беше до нея още тогава - Иван Ласкин, и той беше особен, и той беше истината на този свят. Като Пепа. Иван не търпеше лъжата и несправедливостта. С него ме срещна съдбата още когато той беше дете. И съм много радостен, че и той, и Пепа бяха мои приятели.

Дано Александра се справи с всичко в този живот.

Тя е обаятелна,

усмивката й няма цена. Като майка си е момичето”

Пепа Николова издъхва на 22 септември 2006 г., след дълга битка с рака. До последно крие страшната истина от дъщеря си, която вярва, че майка й ще победи болестта, дори когато всенародната любимка изпада в кома.

Опустошена от тази загуба Сърчаджиева получава само едно съобщение от баща си, което гласи: “Болката ти е голяма. Бог ще е с теб. Йосиф”.

Връзката между него и Николова започва в Сатиричния театър и се разгаря неудържимо, а плод на тази любов е Александра. Звездата от “Време разделно” дори напуска съпругата си Райна и заживява с актрисата и щерка си, но само за кратко. Скоро след това той решава да се върне при жена си, а на момиченцето оставя само своята фамилия.

След станалото отношенията между Сърчаджиев и Николова се влошават драстично и те постоянно си разменят остри нападки. Актьорът напълно игнорира собствената си кръв и плът. Въпреки войната между родителите си обаче Александра никога не е настройвана от майка си против своя баща.

През годините на всеки въпрос към Сърчаджиев, засягащ неговата наследница, той или побеснява, или категорично отказва да отговаря. Заявявал е обаче, че няма други деца освен тези от неговия брак с Райна. Александра от своя страна е признавала, че никога няма да прости абсолютното му пренебрежение към нея.

Преди време в ефир Сърчаджиев все пак дръзна да промълви: “Прощавай, прощавай”. И без да адресира думите си конкретно към някого, мнозина разбраха, че те са предназначени за Александра.

Понастоящем бащата и дъщерята са се помирили и всичко лошо е минало. Това е станало заради благородния характер на Александра, говорят в артсредите.

През 2017-а, единадесет години след като Пепа Николова напусна този свят, дъщеря й се обърна към нея с много силни думи във фейсбук.

“Иде ми да крещя: Защооооооо??? Защо те няма до мен и не мога да те гушна??? И знам какво ще ми кажеш: “Това е животът, Александра! Едни се раждат, други си отиват! Но човек е жив, докато говориш за него”.

Така е, мила моя Пепа!!! Аз всеки ден говоря за теб... и с теб!!! Виждам те в очите на София и това е прекрасно!!! Знам, че си до мен всеки миг и ме пазиш!!! Просто много искам да ти кажа колко мнооогооо те обичам и колко ми липсваш!!!

И довечера ще отида на работа, ще изтрия сълзите си и колкото и да ми е трудно, ще се усмихна пред камерата и ще кажа: Добър вечер! Защото така си ме учила ти, мила моя ПЕПА!!! “Изтрий сълзите си, Александра, и се усмихни, защото хората не са длъжни да знаят болката ти!!!”

Усмивката ми ще е за теб!!! Защото те обичам!!! Защото знам, че си до мен!!! Защото си най-добрата майка!!! Защото си всичко за мен!!! Защото си ПЕПА!!!!!”

Спасителен пристан за Сърчаджиева след осиротяването й е нейната любов с Ласкин.

Той я обожава до последния си дъх.

Тя също го обича и подкрепя, изправяйки се и срещу проблемите му с алкохола.

Двамата се срещат през 2001 година на снимачната площадка. Това става благодарение на режисьора Иван Андонов, сценариста Камен Донев и пред камерата на оператора, заснел и “Оркестър без име”, Виктор Чичов. Още тогава “лошото момче на българския театър” закача младата актриса и я предупреждава,

че един ден ще му стане жена.

Александра му отвръща да си гледа работата, без да подозира, че заканите му ще се изпълнят.

В началото на тяхната връзка мнозина смятат, че Сърчаджиева повтаря майчините си грешки. Тогава Ласкин все още не се е развел с първата си съпруга, но много скоро това става факт. Александра не е причината за тази раздяла. И любовта й със звездата от “Васко да Гама от село Рупча” се доказа през времето и не подлежи на коментари. Ласкин непрестанно засвидетелстваше обожанието си към своята любима.

13 години двамата са заедно в добро и лошо, но ето че Александра загуби и този свой скъп човек. И отново не се предава,

не си позволява да се сломи, а дерзае,

давайки безценен урок и отличен пример на дъщеря си.

Според познати на актрисата тя е невероятна майка, а отношенията между нея и София са идентични с тези между нея и Пепа - те са всичко една за друга.

Истинската Александра Сърчаджиева може да бъде описана най-добре чрез думите на човека, който я обичаше безобразно. Едно от неговите романтични обръщения към нея е сред най-споделяните постове в социалната мрежа.

Ласкин към Александра:

Нямам обяснение защо те Обичам.

Понякога ме хваща яд на лепкавите ти целувки, за които никой не знае!

Най-вече: с какво право ми ги причиняваш тези целувки?!?

Просто устните ти са като атомни вендузи! Топли и вдъхващи любов! Мамицата му...

Риташ ме, докато спя! Крадеш ми айряна и ягодите от хладилника.

Печеното ти пиле с картофи има вкус на ксерокс! И аз те обичам!?

Също така се дразня за това, че караш неимоверно и сексапилно колелото си! И аз завиждам вероломно! На седалката! Защото се докосва до теб! Вторачен в седалката, ми иде да я убия! Защото заради теб съм способен да ревнувам от седалка на колело!

Защото толкова те обичам?!

Готвиш храна, която не би вкусил дори притеснен талибан в оставка или гладен павиан със семейни проблеми!

Както и камила с анорексия!

И аз те обичам!

Защото всичко, което правиш ти, е Обич!

И аз те обичам!

Пренебрегвам понякога трошицата бадемче между зъбите ти и капчицата бозичка на блузката ти... защото те обичам!

И целувката е моя за теб, мило момиче!

Ти правиш хората добри! И мен!