Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Двама пенсионери станаха поредни жертви на ало измамниците.

На 5.12.2018 г. около 9 ч. в РУ Вършец е получена информация за жител на гр. Вършец, поискал да изтегли сумата от 30 000 лв. от сметката си в местен банков клон. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен 78-годишен жител на курортния град. При проведения разговор с него е изяснено, че на 04.12.2018 г. около 21,00 ч. на домашния му телефон се е обадил непознат, който се представил за служител на МВР, който го заблудил, че помага на полицията за залавянето на група измамници, които са в гр. Вършец и се намират в района около дома му.

Възрастният мъж получава указания да увие в плик всички налични пари, при което той сложил в полиетиленов плик сумата от 14 600 лв и оставил плика на външната порта на дома си. На следващия ден след проведения разговор със служители на РУ Вършец пенсионерът разбрал, че е станал жертва на телефонна измама.

Същият ден неизвестен мъж се обадил на домашния телефон на 70-годишна жена от Монтана. Той се представил за служител в полицията и заблудил жената, че са необходими парични средства за залавяне на телефонни измамници, при което тя оставила найлонов плик, съдържащ сумата от 40 лв и около 50 грама златни накити в близост до уличен контейнер при дома си. И по двата случая са образувани досъдебни производства.