Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Мъж стреля с газов пистолет по част от протестиращи в Перник в четвъртък вечерта. При инцидента няма пострадали, съобщава БНР. Извършителят е студент в Американския университет в Благоевград, който е бил задържан след преследване. Той е бил блокиран на пътя в автомобила си, докато чакал да приключи протестът на жителите на Перник.

Малко преди края на събитието той изгубил самообладание, сбил се е с един от протестиращите, извадил газов пистолет и произвел 5 или 6 изстрела. Според някои източници изстрелите са били във въздуха, а според други - по посока на протестиращите. След като приключил със стрелбата, извършителят пробил колоната от протестиращи и избягал в посока София, а по пътя предизвикал и ПТП с друг автомобил. По случая е образувана преписка. Вероятно мъжът ще бъде върнат на територията на Перник.

Преди два дни трима министри - на правосъдието Цецка Цачева, на външните работи Екатерина Захариева и на вътрешните работи Младен Маринов, чрез ефира на БНТ, Би Ти Ви и "Нова телевизия" апелираха, че всеки има право на свободно изразяване на позиция, включително и чрез протест, но без да пречи на другите, без да блокира пътни артерии и без да препречва свободното преминаване на непротестиращите. Вчера МВР напомни, че няма протест, на който да е разрешено блокирането на магистрали и главни пътища. Протестиращите задължително трябва да спазват дадените от служителите указания.