Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двойка от Ню Джърси, която набра стотици хиляди долари за бездомник в популярна благотворителна кампания онлайн, се оказа, че е била в заговор с него и че всичко това е измама.

Разследващите органи смятат, че Марк Д'Амико и Кей Макклър са измислили заедно с бездомника Джони Бобит схемата за бързо забогатяване през 2017 г., пише New York Post.

Двойката се е предала в полицията вчера, докато Бобит все още е на свобода, съобщава "Профит".

Срещу тримата се очаква да бъдат повдигнати обвинения за заговор и кражба чрез измама заради това, че заедно са измислили тази измамна схема.

28-годишната Макклър и 39-годишният Д'Амико създават кампания за набиране на средства в GoFundMe през ноември 2017 г. заявявайки, че бездомният Бобит, който е пристрастен към наркотиците, похарчил последните си 20 долара, за да зареди празния резервоар на Макклър, след като тя свършила горивото на магистрала I-95 близо до Филаделфия.

Благотворителната кампания избухна, като само за дни бяха набрани десетки хиляди долари от нищо неподозиращи хора, а в крайна сметка сумата надхвърли 400 000 долара.

Планът им обаче започва да излиза наяве през август, когато Бобит заведе дело срещу двойката, обвинявайки ги, че задържат за себе си средства, набрани в GoFundMe за него.

Макклър и Д'Амико обвиниха Бобит, че взема наркотици и отказаха да му преведат средствата, докато не спре наркотиците.

През септември адвокат на двойката обяви, че очаква и двамата да бъдат обвинение за участието си в тази измама, но до вчера не се знаеше, че и тримата са заподозрени в заговор.