Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Кънчев
Николай Кънчев

В четвъртък съдът ще решава да остане ли в ареста за постоянно

Лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживот без право на замяна предвижда законът за 36-годишния Николай Кънчев, обвинен в убийството на приятелката си Мария в Горна Оряховица. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с изключителна жестокост. Мария е била тотално потрошена от ритници и удари с ръце и е осъзнавала фаталния си край. Кървавата драма се разигра на 10 ноември след среднощен купон в апартамент в кв."Пролет"

Както "24 часа" първи съобщи, убиецът е обвинен и че на същата дата и място е причинил средна телесна повреда на Светослав Спасов, изразяваща се в черепно-мозъчна травма и счупване на кости, проникващи в черепната кухина - престъпление по чл. 129 ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Престъпленията, за които е обвинен Кънчев, са тежки умишлени престъпления. Престъплението по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. с чл. 115 от НК се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Обвиняемият е осъждан и се е укривал от полицията, поясняват от прокуратура.

По искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” ще се произнесе Окръжен съд – Велико Търново. Искането ще бъде внесено в четвъртък.