Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дарина, Викторио и малката  Никол
Дарина, Викторио и малката Никол

Дарина се страхувала, извикала баща си да я пази две нощи. След като я убил, Викторио взел такси и закарал малката Никол до Горни Богров, където я прострелял в окото

Три дни преди да застреля момичето, с което живеел на семейни начала, и едногодишната им дъщеричка, 26-годишният охранител от София Викторио Александров се оплакал, че жена му вече не го наричала “мило” и “Вики”.

В петък мъжът, който работел от 5 г. като охранител, подал жалба, че 23-годишната Дарина Министерска, майка на детето му Никол, упражнявала върху него психически тормоз. Той се изразявал в липсата на нежни думи и грубо отношение. Двамата се разделили ден преди жалбата.

В понеделник в рамките на около 11 часа Викторио Александров

убива със

законния

си пистолет

“Смит и Уесън”

жена си Дарина и дъщеричката си Никол, която навършила годинка само преди седмица - на 23 октомври. Гардът безуспешно опитва и да се самоубие, но куршумът само го одраскал по лицето.

Заради двойното убийство цялата столична полиция бе вдигната на крак часове наред. Засилени мерки имаше и по границата, а МВР пусна снимка на предполагаемия извършител около 20 ч в понеделник.

Викторио първо застрелва жена си Дарина в квартирата им в кв. “Надежда”. След това грабва плачещото момиченце и в продължение на часове се лута с него из София. Камери заснемат първо как мъжът влиза във входа, а след няколко минути, тичайки, напуска блока с детето на ръце. Той е с бяла риза и черен панталон. Момиченцето също е в бели дрешки. Записът е от обед в понеделник. Затова и полицаите предполагат, че Дарина е убита тогава.

Около 23,30 ч в порутена постройка край Горни Богров, след като разбира, че полицаите са го открили, Викторио

прострелва с

един куршум в

дясното око

момиченцето,

после опитва да се самоубие. Детето е откарано в кома в “Пирогов” и издъхва по-късно.

Една от версиите на полицаите е, че най-вероятната причина за двойното убийство е ревност, но и нежелание на Викторио да се разделят.

Според криминалистите младото семейство живеело от 1,5 г. в жилището в кв. “Надежда”. Съседите им почти не ги познавали, рядко ги срещали и не ги били чували да се карат.

Скандал между двамата обаче избухнал в четвъртък и Викторио се изнесъл. На следващия ден подал в Пето РУП жалбата, която била препратена във Второ РУП, което отговаря за кв. “Надежда”.

Младата жена

обаче явно

се е страхувала

от мъжа си,

защото в събота и неделя баща ѝ Георги Министерски нощувал при нея и внучката си.

Дарина Министерска
Дарина Министерска

В понеделник в 17,20 ч в жилището в “Надежда” пристигнала майката на Дарина - Ваня Министерска.

Жената била силно обезпокоена, защото часове наред търсила безуспешно Дарина на мобилния ѝ телефон. След като дълго звънила на входната врата, но никой не ѝ отворил, се наложило да повика ключар.

При влизането майката открила тялото на дъшеря си. Младата жена била простреляна в шията и главата. Детенцето не било там.

В 18,30 ч жената подала сигнал в полицията. Тя първа насочила униформените към зет си.

“Обходени бяха всички места, на които той можеше да се намира”, разказа градският прокурор на София Емилия Русинова. “Имахме данни, че е въоръжен,

беше вдигнат

целият наличен

ресурс на СДВР,

бяха предупредени Гранична полиция и всички контролно-пропускателни пунктове. Наложи се включването на отряда “Кобра” и специализираните полицейски сили”, допълни шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Един от първите посетени от полицаите бил бащата на Викторио, който живее в кв. “Хаджи Димитър”. Той помогнал на криминалистите, бил почти през цялото време с тях. Дал им всички възможни адреси, на които можел да се намира синът му, както и негови дрехи, с които бил през деня.

По-късно разследващите установили, че Викторио действително е бил в кв. “Хаджи Димитър”.

По първоначалната информация на полицаите той се придвижвал със сив металик “Фолксваген Голф”. Някъде по пътя изхвърлил и мобилния си телефон.

Около 19 часа хванал такси от кв. “Хаджи Димитър”. Тепърва ще се изяснява какво е правил дотогава.

Викторио наредил на таксиджията да кара към “Надежда”. Изглеждал изключително объркан. Щом стигнали до “Надежда 6”, заповядал на шофьора да подкара към Благоевград, после към “Ботевградско шосе”, а след това към Горни Богров. Когато стигнали близо до бензиностанция “Еко” до Горни Богров, му наредил да спре и слязъл от колата.

Пътуването на Викторио и малкото момиченце с таксито продължило докъм 20 ч.

Детето плачело

през цялото

време

и таксиджията му давал вода. (Какво разказа шофьорът Петьо Павлов - виж карето долу.)

Мястото, на което Викторио пожелал да слезе, било пусто.

Таксиметровият шофьор се свързал с полицаите, след като споделил с колеги, че е карал пътник с дете, опрял пистолет в тила му. Тогава те му казали, че полицията издирва въоръжен мъж.

Щом получили сигнала, униформените се насочили към мястото. В издирването на предполагаемия убиец било включено и следово куче, което душело по дрехите на Викторио, взети от баща му.

Около 23,30 ч

полицаите чули

изстрели от

другата страна

на пътя

Платното е двупосочно, разделено с мантинела. В изоставена порутена постройка без прозорци и врати, обградена от храсталаци, те открили детенцето, паднало на земята, а баща му прав до него. Оръжието било на земята до него и открито още при първия оглед.

Преди изстрелите криминалистите, които обхождали района, не били чули детски плач.

“Може и да ги е видял, защото те са униформени полицаи, имаше и много полицейски автомобили”, допусна шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Когато ги намерили, детенцето било все още живо. Веднага пристигнали две линейки, като първо към “Пирогов” тръгнала тази с малката Никол.

Викторио и малката Никол
Викторио и малката Никол

Викторио също бил приет в болницата, като още тогава раната му, която по-скоро била повърхностна, била почистена. “Той е под денонощна охрана, вероятно ще бъде преместен в друга болница”, допусна Ивайло Иванов. “В момента, в който е възможно от медицинска гледна точка, ще бъде обвинен и ще му бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража”, уточни Емилия Русинова.

Цялата вечер в понеделник разследващите разговаряли с приятели и близки на младото семейство. Те твърдели, че между Дарина и Викторио не е имало някакви чутовни скандали, макар че преди година пак са били разделени, но после се сдобрили.

“Имали са

трудности в

семейството,

но не можем да сме сигурни у кого е бил проблемът”, каза шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Други приятели пък твърдели, че двамата вече ги свързвало само детето.

“Всеки държи неговата страна, има две гледни точки”, каза Иванов. Само преди година във фейсбук майката на Дарина публикува разказ за младо момиче, станало жертва на домашно насилие от страна на мъжа си, след като родила първото им дете. Дали индиректно не е имала предвид и собственото си дете, обаче не става ясно.

По-късно във вторник предстоеше разпит на Викторио. Назначено му бе и изследване за упойващи вещества и алкохол.