Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имението на Бил и Хилари Клинтън в Чапакуа беше отцепено от полицията след заплахата.
Имението на Бил и Хилари Клинтън в Чапакуа беше отцепено от полицията след заплахата.

Обявиха, че е имало взрив и за Белия дом, Сикрет сървис опроверга. Сплашващите експлозиви се оказаха предназначени за видни демократи

Само ден след като сапьори обезвредиха бомба пред имението на милиардера Джордж Сорос край Ню Йорк, подобни експлозиви бяха изпратени на Бил и Хилари Клинтън, семейство Обама, Си Ен Ен и сградата “Тайм Уорнър център” в Ню Йорк, където е базирана телевизията.

Появи се и информация, че взривно устройство е било изпратено и до Белия дом, но малко по-късно тя бе опровергана от тайните служби, съобщи Ен Би Си.

В крайна сметка всички бомби се оказаха предназначени за демократи и техни дарители като Сорос.

Съмнителният пакет в дома на Бил Клинтън, бивш президент на демократите, и Хилари, която се бореше с Доналд Тръмп за Белия дом, бил открит от служител на Сикрет сървис, който ги охранявал в Чапакуа, щата Ню Йорк.

Бомбата, предназначена за бившия президент демократ Барак Обама, попаднала също в ръцете на Сикрет сървис във Вашингтон. Нито едно от тези устройства не е имало как да стигне директно до някого от адресатите и да го нарани, тъй като

всички те са

под закрилата

на спецагенти

Офисите на Си Ен Ен - телевизията, която е особено критична към републиканците и лично към президента Тръмп, бяха евакуирани. Полиция отцепи улиците в центъра на Ню Йорк, появи се тежка техника, стотици хора напуснаха заплашените райони.

Полиция отцепи центъра на Ню Йорк заради бомбената заплаха срещу Си Ен Ен.
Полиция отцепи центъра на Ню Йорк заради бомбената заплаха срещу Си Ен Ен.

Поради това има предположения, че става дума за символична заплаха, насочена към видни представители на демократите.

Тайните служби и ФБР са започнали разследване, но не издават подробности, съобщиха световните агенции. Оттам са коментирали само, че ще

мобилизират

всички ресурси

на щатско и

федерално ниво,

за да разкрият кой изпраща опасните пакети. Всички те са идентични с този, който първи получи милиардерът Джордж Сорос.

Говорителката Сара Сандърс обяви, че Белият дом осъжда атаките, насочени срещу бившите държавни глави Обама и Клинтън, срещу бившия държавен секретар Хилари Клинтън, както и срещу други видни публични фигури.

“Тези тероризиращи действия са отвратителни и жалки и отговорните за тях ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона”, се казва в разпространеното комюнике. В него се посочва още, че на тайните служби на САЩ е дадено нареждане да направят всичко необходимо, за да предпазят заплашените от “тези страхливци”.

Всичко започна в понеделник, когато взривно устройство бе открито в имението на милиардера Джордж Сорос край Ню Йорк. Бомбата била намерена в пощенската му кутия от негов служител, натоварен със задачата да следи кореспонденцията му. Веднага била извикана полиция и сапьори взривили устройството, пълно с черен прах.

Милиардерът, направил състояние от борсови спекулации, по това време не бил у дома си. Намерeният експлозив веднага предизвика коментари, че Сорос е станал мишена заради многобройните си врагове.

Сорос, който от години подкрепя демократите в САЩ и е техен основен спонсор, е основна мишена на крайната десница, която го обвинява във всякакви антиамерикански заговори, посочва агенция Брумбърг. Последните обвинения срещу него бяха отправени от самия президент Доналд Тръмп, който обяви, че милиардерът плаща на хората, протестиращи срещу утвърждаването на Брет Кавано като член на Върховния съд. Бивш съветник на Хилари Клинтън предположи тогава в тв интервю, че именно тези обвинения са станали причина за залагането на бомбата в дома на богаташа филантроп. 

Милиардерът филантроп осъди политиката на омразата

Атаките срещу Джордж Сорос, който има унгарски произход, се активизираха особено много през последните години. Републиканците в САЩ го обвиняват, че фондацията му “Отворено общество” плаща на южноамериканци да емигрират масово в САЩ.

ДЖОРДЖ СОРОС
ДЖОРДЖ СОРОС

Особено разгорещен враг на милиардера в Европа е унгарският премиер Виктор Орбан, който твърди, че Сорос стои зад наводняването на Европа с мигранти. В Унгария дори бе прокаран цял пакет закони, наричани “анти-Сорос”. Един от тях предвижда наказателни финансови мерки срещу организации, които подкрепят бежанците. Заради започнала яростна кампания срещу Сорос централата на “Отворено общество” бе прехвърлена от Будапеща в Берлин.

След намерената в имението му бомба завчера фондацията на милиардера се обяви срещу политиката на омразата и срещу разделението в САЩ и призова за повече цивилизованост, съобщи Блумбърг.

“Политиката на омразата, която доминира изявленията в САЩ и в повечето страни по света, подхранва екстремизма и насилието”, пише в изявлението на “Отворено общество”. “В тази атмосфера на страх, фалшификации и нарастващ авторитаризъм, дори и само изразяването на собствено мнение може да ви навлече смъртни заплахи”, се посочва в него.

“Думите имат последици и всички ние носим колективна отговорност да създадем по-цивилизован начин да дискутираме политическите си различия”, се казва в разпространеното от фондацията на Сорос изявление.