Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нинова недоволна, че “Дума” не бил опозиционен вестник, сменя главния  редактор с емигранта Мичев от Лондон (Обзор) ЙОРДАН МИЧЕВ

Велислава Дърева оборва соцлидерката пред колектива

Корнелия Нинова смени главния редактор на “Дума” с обяснението, че вестникът не е достатъчно опозиционен.

Велислава Дърева, най-острото перо в партийния орган, я оборила пред колектива. Въпреки това соцлидерката е отстранила Таня Джаджева и представила нов и.д. главен редактор - Йордан Мичев.

Джаджева, която не бе открита за коментар, влезе в конфликт с Корнелия Нинова и червеното бюро през юни заради публикувано разследване за Института по политика на ексдепутатката от “Атака” Калина Крумова и на Антоанета Христова от Института за изследване на населението и човека при БАН, където се обучавали и социалисти, независимо че БСП има свой институт за тази цел. Още тогава се заговори за смяна на Джаджева, бивш прессекретар на Сергей Станишев като премиер, но тя излезе в дълъг отпуск.

По това време емигрантът в Англия Йордан Мичев се похвали пред медии, че е получил предложение да оглави “Дума”. Той дори се върна на 1 май от Острова, за да води традиционния червен митинг.

По устав главният редактор трябва да бъде избран от Националния съвет на БСП. Това не важи, когато назначението е на и.д. Трика са използвали и Станишев, и Миков - самата Джаджева и предшественикът ѝ Юрий Борисов изкараха 3 и 5 г. като и.д. главен редактор.

Мичев е назначен с 6-месечен изпитателен срок. След като се види как се развива вестникът и дали се справя добре, може да бъде предложен на пленума за гласуване, обясниха от екипа на Нинова. Във вторник той се отбеляза във фейсбук като пътуващ за Западен Съсекс.

Коментара ()

Вашият коментар