Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хърватите се радват на успеха над домакина Русия.
Хърватите се радват на успеха над домакина Русия.

Хърватия елиминира домакина Русия и се класира на 1/2-финалите. За втори път успехът дойде след изпълнение на дузпи. В предния кръг по този начин бе елиминирана и Дания. 

Редовното време завърши 1:1, а след 120 минути резултатът бе 2:2.

Даниел Субашич спаси дузпата на Фьодор Смолов, а Марио Фернандес прати своята в аут. Вратарят на Русия Игор Акинфеев успя да отрази единствено удара на Матео Ковачич. Точни за хърватите бяха Марсело Брозович, Лука Модрич, Домагой Вида и Иван Ракитич. За Русия отбелязаха Алан Дзагоев, Сергей Игнашевич и Динер Кузяев.

Денис Черишев откри резултата в 31-ата минута със страхотен удар от границата на наказателното поле след двойно с Артьом Дзюба и препарира Даниел Субашич на вратата на Хърватия. Само 8 по-късно обаче Марио Манджукич изведе на чисто Андрей Крамарич, който изравни.

В 11-ата минута на първото продължение Домагой Вида с глава успя да прати топката в мрежата на Игор Акинфеев след корнер. 5 минути преди края на второто обаче Алан Дзагоев сложи топката на главата на Марио Фернандес и натурализираният бразилец изравни.

Това е втори полуфинал за Хърватия след 1998 година. В него съперник ще бъде Англия.