Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Тухлена стена е премазала краката на циганин от монтанското село Василовци, община Брусарци. Сигнал за инцидента е подаден на спешния телефон 112. На мястото веднага пристигнали полицаи от районното управление в Лом.

След полунощ 35-годишният А.Л. отишъл да краде желязо и тухли от изоставена постройка в местността "Липена". Набезите на ромите там не спират, казват местните. Ромите задигат строителни материали, обезкостили сградата.

Циганинът издебнал да се стъмни и започнал да руши стените. Ударил с чука обаче на опасно място и върху него се срутила тухлена стена. На мястото пристигнали полиция, линейка и пожарна. Спасители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ помогнали на спешните медици да изнесат на носилка крадеца. Пострадалият бил откаран веднага в ломската болница „Свети Николай Чудотворец“ . Със счупени крака той е настанен в хирургията и е опериран.

Ромът, дръзнал да краде тухли, е без опасност за живота, смятат медиците. Срещу него е образувано досъдебно производство, а работата по случая продължават служители на участъка в Брусарци.