Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лилия Геринска. Снимка ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Лилия Геринска. Снимка ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Съдът решава в момента дали да пусне под домашен арест шефката на правния отдел на столичната община "Подуяне" Лилия Геринска, която бе задържана с 10 000 лева подкуп, поискани от строителна фирма за общенствена поръчка за саниране на блок.

Геринска бе задържана в "Овча купел" в момента на получаването на парите. Банкнотите не са били белязани, но пък за сметка на това антимафиотите изненадали както Геринска, така и човекът, който й е дал подкупа. Двамата не очаквали, че ще бъдат разкрити.

Информацията, че предаването ще стане във вторник, била получена минути преди предаването на рушвета. Сигналът бил получен през октомври, м.г., като той бил от човек, запознат с дейността на Геринска.

Според прокуратурата това не е първият случай на взимане на подкуп. Геринска оглавявала комисията за обществени поръчки. Според данните на разследващите тя преправяла подписи, подменяла документи, включително сменяла условията на поръчката.

Обществените поръчки били в областта на строителство, саниране на сгради, доставки на храни. Има данни, че една от фирмите е платила хотел, на който Геринска е завела своите подчинени. Всъщност на почивката обаче отишъл само един, който й бил най-близък.

Очаквайте подробности.