Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Деспотов / с розовата риза/ и Влади Манев  от пловдивската здравна каса застанаха пред съда. СНИМКА: Евгени Цветков
Иван Деспотов / с розовата риза/ и Влади Манев от пловдивската здравна каса застанаха пред съда. СНИМКА: Евгени Цветков

500 патрона и пистолет са открити у арестувания началник от здравната каса в Пловдив Иван Деспотов. Предстои да се установи дали са законно притежавани. Това стана ясно днес в окръжния съд, където бе разгледана мярката му за неотклонение. Заедно с Деспотов в залата бе доведен колегата му Влади Манев, който е шеф на отдел "Контрол на аптеки" в РЗОК-Пловдив. Адвокатите на двамата - Зоя Тошкова и Стефан Левашки, заявиха, че клиентите им не се познавали с другите двама в схемата за източване на касата Николай Александров и Димитър Йотов. Според разследващите обаче има достатъчно доказателства за съучастието им. В сряда, когато всичките са били задържани, в колата на Манев и Деспотов са намерени около 50 000 лева. Това бил техният пай, който трябвало да си разпределят. Когато спецполицаите преградили пътя на колата им, Манев пуснал 20 000 лева в краката си. Останалите пачки са открити в багажника на автомобила.

По искане на прокуратурата окръжният съд остави в ареста Иван Деспотов и Влади Манев. Съучастниците им Николай Александров и Димитър Йотов вече са на свобода с парични гаранции съответно от 20 000 и 3000 лева. Адвокатите на здравните шефове заявиха, че ще обжалват в законовия тридневен срок пред апелативния съд в Пловдив.