Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ася Петрова
Ася Петрова

Един от осъдените за мокри поръчки по делото Килърите търсил 70 хил. евро от затвора за отмъщение на хора, свързани с мегапроцеса. Това обяви зам. главният прокурор Ася Петрова, без да споменава името му, въпреки, че го знае.

Петрова бе наблюдаващ прокурор по делото, което на 1 декември м.г. завърши с три доживотни присъди на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца.

"Това, което знам, ми е споделено от 1 лице, чиито имена ще запазя в тайна. Информацията ми е от преди месец", добави Петрова. Тя уточни, че не знае дали тези пари са били търсени за нейното ликвидиране. 

Преди дни журналистка каза в тв ефир, че Килърите готвили покушения срещу бившия шеф на звеното "Контратерор" на ГДБОП Валентин Цоновски, Ася Петрова и свидетелите, като един от тях е Боян Джамалов.

Петрова каза, че такива сигнали има. "Знам за 2 сигнала по отношение на Валентин Цоновски, свързани с живота му включително с поръчване на убийството му. Мисля, че тези сигнали са в службите, те трябва да работят по тях", добави прокурорката.

Очаквайте подробности!