Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

45-годишен варненец, с изключително богато криминално и съдебно досие, е обявен за международно издирване във връзка с поредното дело срещу него. Варненската окръжна прокуратура го обвини в укриване на данъци в особено големи размери.

Александър Тодоров ще отговаря пред съда за това, че в качеството си на търговски пълномощник на "Смарт петролиум" ЕООД "избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 186 674 лева, като използвал документи с невярно съдържание пред органите по приходите и потвърждавал неистина в подадените пред ТД на НАП във Варна справки-декларации". По този начин приспадал неследващи се данъчни кредити.

Историята на Александър е достойна за роман. Осъждан е 15 пъти за кражби и притежание и разпространение на наркотици. С последната присъда, влязла в сила през февруари 2015 г. също за данъчно престъпление в особено големи размери, извършено от него в качеството му на практически собственик на дружество "КЕС" ООД, получил 5 години затвор. Тогава бюджетът на страната бил ощетен от действията му със 186 662 лева. Преди да бъде привлечен към наказателна отговорност по новото обвинение, Александър успял да избяга. Напуснал адресите, на които живеел в България. Обявен е за международно издирване. Ако не бъде открит, за да се яви пред съда, делото срещу него ще се гледа при условията на задочното производство. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за данъчно престъпление в особено големи размери е лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.