Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йосиф Йосифов-Йоско Сливенския в кулоарите на съда.
Йосиф Йосифов-Йоско Сливенския в кулоарите на съда.

Известният в сливенския ъндърграунд герой Йосиф Йосифов - Йоско Сливенския да бъде пуснат предсрочно от затвора 4 месеца и 7 дни, преди да е излежал 6-годишната си присъда за убийство на 2-ма души на пътя. Това реши съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд. Мотивите ѝ са, че Йоско се е поправил зад решетките и е изтърпял не по-малко от 1/2 от наказанието си.

49-годишният мъж бе осъден за катастрофа в столичния кв. “Бояна” през 2011 г. С висока скорост и с 2,6 промила алкохол в кръвта Йоско се заби челно с бронирания си джип във ван. На място загинаха 32-годишният Станислав Михайлов и Димитър Кирчев, на 53 г. Още 2-ма бяха ранени. След автомелето Йоско останал инвалид.

Съдът цитира становище на администрацията в затворническото общежитие в Казичене, от което става ясно, че Йоско не пиел, участвал в театрални спектакли и в рецитали за четене. “Разкрил е умения за мислене и позитивни нагласи как да води живота си оттук нататък според закона”, каза съдът, доверявайки се на затворническата управа. Съдия Йорданова не подмина и факта, че 3 г. Йоско е бил в болница, където се лекувал и му оперирали гръбначния стълб. Посочи, че това не е било в негова полза. От прокуратурата се обявиха против пускането на Йоско. Той може да излезе от затвора, но ако и апелативният съд в София му разреши.