Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Случи се това тази сутрин, някъде около 10 часа. Както си пътувах из милата ни татковина – европейска и натовска земя рай, изведнъж по Дарик радио чух: делфини и НАТО.

Заслушах се. И чух, че делфини навлизали "на рояци" в Черно море от Средиземно море заедно с бойните кораби на НАТО. Брех, каква история! Явно в нашето Черно море „нахлуват” най-умните делфини. Защото от Средиземно море към Черно море пътуват и други кораби – руски, украински, румънски и кой знае още под какъв флаг, но явно делфините тях не ги броят за кораби. И влизат в Черно море само с натовски кораби. Ами нашите български кораби какви са – натовски ли са или не!?

Брех, каква извънземна история. Откъде редакторът в Дарик радио е „родил” тази новина от която се разбира, че делфините разпознават кой кораб е на НАТО и кой не. Това българите още не могат да схванат, а виж – делфините веднага схванали! Но продължавам да слушам. И се оказва, че делфините били "опасни хищници", именно защото влизат в Черно море с корабите на НАТО. Страшно! И всичко това ни го съобщава дама с нежен глас: хищници, НАТО.

И изведнъж загрявам. Тая простотия – за делфините на НАТО нахлули в нашето „мирно Черно море”, преди година-две се появи в руската преса. Тогава новината, че в Черно море е регистрирано убийство или самоубийство на делфини, бе свързана с навлизането на кораби на НАТО за провеждане на бойни учения в черноморска акватория. Но защо тия делфини не загиват, когато руските военноморски сили провеждат учения? И как става така, че точно след появата на НАТО в черноморски води изведнъж делфините, за които същото Дарик радио ни информира още през 2014 година, че помагат на деца с опорно-двигателни проблеми, изведнъж се оказаха и „хищници”.

Истината е елементарна и се нарича: АНТИНАТОВСКА ПРОПАГАНДА почерпена от руски менте източници и разпространявана от Дарик радио. Но защо Дарик радио трябва да разпространява руски простотии? Толкова ли е трудно журналистите работещи в него да разберат, че избиването на делфини в българската акватория на Черно море се осъществява от нашенски мутри. Те, мутрите човек убиват, та няма делфин да утрепят. Затова ако Дарик радио, иска да не ме загуби като слушател, да бъде така добро да ме информира още утре сутрин: как така делфините влизат в Черно море само с натовски кораби и кой реално ги избива. В очакване съм.

*Коментарът е от фейсбук