Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

Двама българи, крадци на злато по търговските центрове и пазари в Италия, бяха арестувани в Пезаро с плячката си от златни накити и с банкноти за над 6000 евро. Според италианските медии карабинерите хванали в крачка 33-годишната Малина Георгиева и 37-годишния Георги Станчев в момент, когато се опитвали да направят поредния си удар в шопингцентър в северния град.

Властите стигнали до двойката благодарение на използваното от тях Ауди 5 с български номер. Номерът му бил регистриран в архивите на карабинерите, тъй като колата била забелязвана и при предишни кражби в Северна Италия. Видеокамера в Пезаро, снабдена със система за разпознаване на съмнителни автомобилни номера, сигнализирала на карабинерите за присъствието на българската кола. Българите били хванати в действие в търговския център „ИперРосини”, докато се опитвали да направят поредния удар.

След като усетили, че ги наблюдават, побегнали към колата си, но били блокирани от карабинерите. В двойно дъно в автомобила било открито истинско златно съкровище - множество пръстени и синджирчета, но също и чанти, портфейли и банкноти на стойност 6000 евро, или „плячка”, събирана из цяла Италия. В колата си двойката разполагала и с подробна карта за разположението и работното време на пазарите и търговските центрове на поне 150 селища в Централна и Северна Италия.

Георгиева фигурирала отдавна в архивите на властите, тъй като успяла да се изплъзне при предишна кражба в Пезаро. Двамата българи щебъдат съдени за укриване на крадени предмети.