Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

А спомняте ли си влака, дето дерайлира на Калояновец през 2014? Ромският квартал е съвсем близо до гарата.

Чувайки шум, хората излизат от къщите си и отиват да помогнат. Преди полицията, пожарната, линейките и всичко останало. Чупят прозорци на катастрофиралия влак, за да могат да извадят блокираните вътре. Те от своя страна, си стискат багажите и викат "махайте се, не ни пипайте, изчезвайте, мангали" и пр.

Успели обаче да изведат около 20 деца, които били тръгнали на лагер. Завели ги с багажа им в един от дворовете на близките къщи, където изчакали до пристигането на друг транспорт.

Та така. Разликата с Асеновград е, че ромите в Калояновец са навели глави и са се направили, че не чуват (както правя и аз обикновено. Ако трябва всеки път да се вълнувам, досега да бях получил инфаркт и да бях се споминал, дебел и развълнуван). В Асеновград обаче явно са решили, че не им се мълчи.

Надявам се цялата истинска история да излезе бързо в медиите, защото тя не е "Роми нападнаха гребци". И тогава всички, дето се вързахте, ще разберете (или по-скоро няма) колко сте заблудени, кой кого е нападнал, колко мили и добри са треньорите на гребците и други интересни неща. Интересно защо няма деца ромчета, дето да тренират гребане. Помислете малко и за това. (Жокер: не е защото не искат)...

От фейсбук