Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Важен е мачът с “Базел”, който ще определи кой от двата тима ще отиде в "Лига Европа".

"Лудогорец" получи болезнен урок от "Арсенал" как играят големите в шампионската лига. Разградчани имаха добри положения за гол, но лондончани си вкараха техните и така се стигна до разгромния резултат.

След мача в типичния си джентълменски стил мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер похвали българския тим, заявявайки, че резултатът щеше да е съвсем друг, ако не бяха добрите изяви на вратаря Оспина. Венгер прояви такт, но истината е друга - разликата в класите беше от земята до небето. Всъщност може да се измери и в конкретни цифри.

Преди мача статистиците изчислиха, че "Лудогорец" е десет пъти по-евтин от "Арсенал" - 46 срещу 460 млн. евро. Нямаше как при това положение да очакваме чудеса от храброст. Имаше някакъв шанс за по-почетна загуба, но това беше всичко.

Да, 0:6 е зле за самочувствието, но иначе загубата си е загуба. Да не забравяме, че в най-звездния мач от вечерта "Барселона" премаза 4:0 първия в класирането на Англия "Манчестър Сити".

Можеше и да е по-зле, ако Неймар не беше изпуснал дузпа. Англичаните не правят драми и продължават да действат по програмата си за излизане от групите и път към финала.

Пред "Лудогорец" също има конкретна програма - трето място в групата и отиване в “Лига Европа”. За целта трябва да бъде преборен "Базел", който вчера също загуби при гостуването си на ПСЖ. Двата тима са очевидно по-слаби и едва ли ще откраднат точки на фаворитите "Арсенал" и ПСЖ. Така прекият им двубой в София се явява възлов за крайното подреждане. При победа разградчани ще продължат с мачовете в евротурнирите след Нова година, което ще е програма максимум за шефове, треньори и играчи. Сега предстои домакинство на "Арсенал" на ст. "Васил Левски". Със сигурност ще се получи празник, тъй като артилеристите имат много фенове в България. За добър резултат няма смисъл да говорим, но пак ще има ползи за българския шампион. Добре е да се изправиш срещу отбор, който всяка седмица играе мачове на живот и смърт с качествени съперници. Така се вдига нивото, защото смешната ни "А" група не предлага абсолютно никакъв шанс за повишаване на квалификацията.