Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Билетите за шоуто на Стоичков - "50 години номер 8", отдавна свършиха на касите. Над 40 хил. души от цялата страна ще дойдат на ст. "Васил Левски" на 20 май, за да видят на живо футболните легенди, които се съгласиха да уважат юбилея на Камата.

Излишно е да бъдат изброявани всички популярни футболисти, които ще играят в демонстративния мач. Достатъчно е да се каже само, че самият Диего Марадона ще покаже отново незабравимите си финтове на националния стадион.

Скупчването на толкова много спортни звезди на едно място нямаше как да не направи силно впечатление на родния фен, който и без това през последните години има малко поводи да отиде на стадиона.

Според близки на Стоичков в самото начало той се е притеснявал от идеята да организира юбилея си на националния стадион, тъй като не е бил сигурен, че ще се напълни.

Още с пускането на билетите в продажба обаче всичките му съмнения са отишли на кино. Хората грабеха като топъл хляб пропуски за мача, който ще бъде подкрепен и със сериозна шоу програма.

Част от феновете решиха да не бързат чак толкова с купуването на билети, тъй като са свикнали с идеята, че ст. "Васил Левски" трудно може да бъде напълнен. Направиха го Слави Трифонов и "Ку-Ку бенд" преди няколко месеца, но това беше изключение в иначе стряскащата статистика за посещаемостта на най-големия български стадион.

Последните мачове на националния отбор са гледани едва от две-три хиляди човека, в които са включени и роднините на играчите.

И в тази връзка феновете на Стоичков, на Марадона, на Роберто Баджо, на Хаджи и всичките ни легенди от златното поколение решиха да изчакат последния момент.

Ето че той дойде, но билети няма. Всъщност има, но те вече се продават на наистина космически цени. Притежател на ценния пропуск е обявил в интернет, че е готов да се раздели с него срещу "скромната" сума от 150 лева. И този черноборсаджия поне е честен, че иска да изкара някой лев на гърба на феновете.

Защото има и негови колеги, които са се изхитрили да прилагат нови номера в изнудването на феновете. В интернет те обявяват, че са готови да се разделят с билета си на първоначално обявената цена от организаторите от 18,88 лева за най-евтините пропуски.

Радостният купувач бърза да се обади и да уреди сделката, но бързо е полят със студен душ. Отсреща го чака готов за преговори хитрец, който твърдо заявява, че продава стоката за не по-малко от 150 лева. "168 часа" се свърза с няколко такива продавачи и те горе-долу излизаха с една и съща история.

"Братле, наистина имах няколко билети по 18,88, но ги разпродадох и сега ми остана само моят. Много ми се ходи на мача, но ако ти си по-луд фен, ще ти го дам за 150 лева.

Така хем аз няма да съм разочарован, хем и ти ще си направиш кефа на стадиона", увещава ни сладкодумникът, който се представя като Мартин. Той дори е готов да направи услуга и да дойде на посочено от нас място, за да си продаде билета.

Проучването ни показа също, че билетите на черно се продават дори на по-високи цени от споменатите 150 лева. Нищо чудно в дните преди мача цената да скочи още, тъй като все още има достатъчно хора, които искат да гледат мача на живо, но не са се сдобили с билети.

Съвсем естествено организаторите, които помагат на Стоичков в осъществяването на амбициозната идея, няма как да се преборят с черната борса. Чу се, че виновникът за това събитие отпуснал част от запазените за него билети само и само да не останат хора извън стадиона.

Напълно възможно е и самите черноборсаджии в часовете преди началото на мача да свалят драстично цените на билетите, които не са успели да пробутат на по-платежоспособните си клиенти. Феновете твърдят, че черноборсаджиите въобще не са толкова нахални и непредпазливи, както едно време.

Те първо проверявали внимателно клиента и чак след това се съгласявали да пристъпят към осъществяването на сделка. В деня на мача пък ще излизат с номера, че "един приятел се е отказал в последния момент" и имат свободен билет, който могат да продадат на прилична цена. Дано само заради спекулантите да не останат празни седалки на стадиона, въпреки че ще има достатъчно желаещи да ги заемат.

С какви подаръци за стотици хиляди левове даряват Камата четете в хартиеното издание на "168 часа".