Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Италианската звезда играе актриса, жена и майка с болезнена тайна във филма на режисьора Ги Едоан

Hеповторимата Моника Белучи влиза едновременно в три роли с изпълнението си на известната европейска актриса Софи Бернард във въздействащата лента “Вил-Мария” на режисьора Ги Едоан.

Италианската звезда сама обяснява, че чрез своята героиня се изявява еновременно в три важни сами по себе си превъплъщения, които изобщо не са чужди за нея. Пред камерата тя е актриса, просто жена и майка.

Сценарият на изключително заплетената фабула, в която

са втъкани съдбите на четирима души,

е дело на Жан-Симон Дероше и режисьора Ги Едоан.

Разказът се разгръща като филм във филма. Софи Бернард пристига в Монреал, за да снима нова лента, която пък ще разкрие много истини на нейния син Томас, изигран от Альоша Шнайдер.

Героинята не се чувства успяла като майка и прикрива мъката от своя неуспех с още и още работа.

Томас отдавна се е отдалечил от нея и живее в Монреал, а с пристигането си в града Софи се надява да намери отново път към него.

За целта обаче трябва да му разкрие болезнената тайна, която не му дава мира, като му разкрие името на неговия баща.

В същото време Томас има различна сексуална ориентация и наред с липсата на бащината опора това е още една причина да не смее да се почувства изцяло приет от обществото.

Софи решава да даде на своя наследник дългоочаквания отговор на изискано парти за рождения му ден.

“Тя трябва да свали маската и да има смелостта да бъде просто себе си. Но

първо трябва да

разголи душата си

Аз също съм майка и имам две момичета, които все още не са в тийнейджърска възраст и не мога да се отъждествя в този момент. Но ако бях получила тази роля преди 15 години, щеше да е съвсем различно”, коментира Белучи.

Признанието на Софи обаче е по-болезнено от очакваното за Томас. Оказва се, че във вените му тече кръвта на виден политик, но зачеването му не е било акт на любов, а на насилие спрямо актрисата.

Истината го ранява още по-сериозно от лъжата,

която го трови с години. Той напуска партито и попада в катастрофа с линейка на болницата “Вил-Мария”. Медицинското заведение е свързващият елемент между четиримата основни герои.

В него работи парамедикът Пиер, в чийто образ влиза Патрик Ивон, който се бори с посттравматичен стрес след неприятен инцидент в своето минало.

Патрик Ивон е номиниран с изпълнението си за най-добър актьор в поддържаща роля на филмовите награди в Торонто през 2016 г.

Неговият герой намира подкрепа в лицето на неуморната и милосърдна медицинска сестра Мари (Паскал Бусиер).

Причинно-следствените връзки дават шанс на персонажите да направят своята равносметка, да изяснят своите житейски приоритети и да научат уроците си. С пълна сила важи максимата, че

когато губиш, не знаеш

какво печелиш всъщност

Както във всяка човешка история обаче и във “Вил-Мария” с главна роля се намесва прошката, която винаги има силата да облекчи душата и да събере разделеното.

Художествената стойност на умело разказаната история е подсилена и от операторското майсторство на Серж Дерозие, а филмът е удивително произведение на изкуството и изобилства от красиви и въздействащи сцени.

“Обичам да работя с хора, пълни с истории и идеи, които да ме заинтригуват. Може да са напълно различни един от друг - в стила си на работа, в тяхната култура, дори и в техния произход. Тъй като чрез техните таланти може да се покажат всичките ми страни, които имам, дори и тези, за които не съм и подозирала, че притежавам.

Била съм проститутка за Бертран Блие и Мария Магдалена за Мел Гибсън Така че, когато ме заинтригуват проектът и хората, не мисля колко минути ще бъда на екрана”, признава италианската икона.

Според мнозина режисьорът Ги Едоан определено не е възпирал професионалните си способности със създаването на такова значимо удоволствие за сетивата на зрителите, анализирайки сложните човешки взаимоотношения. С изключителен усет е подбран и актьорския състав начело с Моника Белучи, за която надали някой би дръзнал да каже лоша дума изобщо.

“Мисля, че личността създава артиста. И мисля, че когато той

се изгуби в рамките на своята личност, неговата артистичност също се губи Защото артистът живее вътре в душата си. И когато не е в мир със себе си, душата си отива. Не може да позволи това да се случи”, споделя красивата актриса.

Премиерата на “Вил-Мария” у нас е на 15 април.