Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато красотата и младостта господстват в света, благословия или проклятие е да си обречен завинаги на тях?! Затворник ли се оказваш на тяхното всевластие?!
Героинята на очарователната актриса Блейк Лайвли задава тази тема за размисъл със своята история в романтичната драма с фантастичен отенък "Вечната Аделайн".
Лентата е режисирана от Лий Толънд Кригър ("Порочният вид") и е вдъхновена от обсебения от нуждата за красота съвременен свят и
копнежа на хората
за вечен живот
Идеята за русокосата хубавица Аделайн, която цели 80 години остава на 29, разкрива цената на тази суета.
"Блажен е младият през младост,
блажен е, който е узрял -
и който ледната прохлада
на дните с твърдост е търпял"
(Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин)
Боуман е обречена на самота, наложена от задължението да опази неразкрита тайната за своето безсмъртие. Тази задача се оказва по-трудна от всякога, когато измежду стрелките на спрелия часовник изскача любовта. Старата и новата. Бащата и синът, а между тях е незабравимата и неустоимата млада жена. Родена съвсем в началото на 20 век.
След като Аделайн преживява пътен инцидент при мистериозни обстоятелства, когато е на 29 г. тя спира да остарява. След сблъсъка със съдбата тя решава, че не й остава нищо друго, освен да обрече себе си на изолация от околния свят. Води тих живот, оставяйки се на потока на времето, преминавайки през две световни войни и живеейки в духа на няколкото десетилетия. Точно през десет години тя се мести в нов град, променя самоличността си, името, външния си вид и работата си, за да опази анонимността си.
Въодушевена и амбицирана да бъде перфектна в образа, актрисата Блейк Лайвли работи с прочутата преподавателка по диалекти и носителка на "Оскар" - Елизабет Химелщайн. С цел постигане на правилния за различните епохи говор.
"Още в началото, щом започнах да чета сценария на филма, не можех да го оставя. За мен беше опияняващо приключение за една романтична, поетична и неповторима любовна история", разказва Лайвли.
Животът на нейната героиня се преобръща, когато среща привлекателния предприемач и филантроп Елис Джоунс, изигран от Мишиел Хюисман ("Игра на тронове"). Аделайн не успява да му устои, да го задържи настрана както всички останали и без да иска, се влюбва лудо в него.
Той обаче се оказва най-неправилният подходящ
"Но скръбно е да виждаш ясно,
че пропилял си младостта,
че мамена от нас всечасно
с измама ни отплаща тя..."
("Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин).
Елис желае да представи на своите родители новата си възлюбена, а в срещата с баща му се крие и добра, и лоша новина за Аделайн. Разбира се, той е пленен от чара й мигновено, но нейното обаяние му напомня за същия красив и незабравим женски образ, таящ се в сърцето
му от години
Бащата на Елис е изигран от Харисън Форд, а в ролята на майката влиза Кати Бейкър. В новата любима на своя син героят на Форд се сблъсква отново с живия спомен за неговата младежка любов.
"Таз, от която пази той
писмото на живота свой,
където ясно и на воля
момичето... Не вярва сам!"
(Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин).
Самият Харисън Форд признава, че за първи път се снима в подобна продукция, толкова различна от досегашните ленти с негово участие.
"За мен беше удоволствие да играя в този магичен филм. Историята изхожда от ежедневния живот, но притежава и достатъчно необяснимо очарование, което да възпламени въображението и да отвори сърцата. Блейк е много усърдна в работата си и се справя чудесно с ролята. Като актриса е напълно подготвена, находчива и търпелива, както и много великодушна към останалите", споделя Форд.
Срещата между Аделайн и бащата на Елис поставя под въпрос опазването на нейната тайна. Затова младата жена трябва да действа по начин, който ще преначертае пътя й.
Сценарият на драматичната лента е дело на Дж. Милс Гудло и Салвадор Пашковиц, а пред камерата застават още Линда Бойд, Ричард Херман, Аманда Крю, Елън Бърстин и др.
Премиерата на "Вечната Аделайн" у нас е на първи май.