Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бандата има поне още две проучени мишени Димитър Йовичин, който също не се връща, след като е похитен.

Бандата, която отвлече Лара, най-вероятно ще похити и следващата си жертва до 6 месеца, ако не бъде задържана и изправена на съд.
Един от знаците за това е и връщането на детето след вземането на над 500 хиляди евро откуп. То е гаранция при следващите преговори с близките на жертвите, че тази група държи на думата си - освобождава пленника, ако се постигне споразумение за откупа.
Новата банда е преценила добре риска, който поема, включително и доживотният затвор за това престъпление, приет след промени в Наказателния кодекс през 2009 г. Похитителите на Лара може и да нямат списък, но със сигурност имат поне още 2 потенциални мишени, някои от които са били проучвани още преди да се решат на нападението над дъщерята на Брендо.
Много малко вероятно е те никога да не са се занимавали с отвличания, защото би им било много по-трудно да преодолеят психически рисковете в това брутално начинание.
МВР работи по версия, че похитителите на Лара са
замесени в няколкото неразкрити случая
от последните 5 години. От тях известни са общо четири - два в провинцията - Любомир Николов от Стара Загора, за чийто живот са поискани 350 хиляди евро, и културистът Димитър Йовичин от с. Бели Искър, за когото определиха откуп от 300 хиляди лева. Вторият е убит, а първият освободен, без да плати пари на четвъртия ден след нападението.
В тези два случая обаче макар и бандите да не са изправени на съд, службите са наясно кой е поръчал и изпълнил отвличанията. По-вероятно е в новата банда да участват мъже, замесени в два други случая, станали в края на 2009 и в началото на 2010 г. в София.
Едното похищение е извършено буквално седмици след ареста на Наглите в края на 2009 г. Тогава в София е отвлечен внукът на строителен предприемач, който е и президент на спортна асоциация. Умишлено запазваме в тайна името му, както и това на жертвата.

Цялата история четете в новия брой на в. "168 часа"

Коментара ()

Вашият коментар