Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Божанова КАДЪР: НОВА ТВ
Мария Божанова КАДЪР: НОВА ТВ

Месец преди убийството на баща ми се скарахме и целия януари не се бяхме чували. За последно се видяхме преди Нова година. Зная, че се занимаваше с търговска дейност. Това каза пред Нова тв Мария Божанова, дъщеря на убития Мартин Божанов-Нотариуса.

За мен приказките за престъпната дейност на баща ми са медийни инсинуации, посочи тя. Това не е баща ми, аз го познавам в много друга светлина. Трагедията, която сполетя нашето семейство, е много по-голям шок от това, което се пише за него, посочи Мария Божанова.

Обясни, че баща й винаги въртял заведения. Самата тя ходела в SS клуб още от 12-годишна. Заради възрастта не можела да каже дали там е имало магистрати. "Честно казано, нямаше много хора. Бяхме си само ние", посочи тя. И обясни, че баща й бил естет, правел нещата красиви за себе си. Обясни, че не знае какво е значението на SS. Не познавала Пепи Еврото и Любена Павлова, не знаела тя да живее в апартамент на нейния баща.

Усещам само злобата на хората върху себе си, каза Божанова. И посочи, че имало репортажи, които спестявали истината. Например имало материал как взел апартамента на леля си. А тя починала в него.

Мои приятели ми звъннаха, така разбрах за убийството, посочи Мария Божанова. Обясни, че имала нормална комуникация с последната съпруга на баща си - Гергана, но до неговото убийство. Познавала я още от времето, когато работела в SS клуб. Сега тя опитвала да настрои децата едно срещу друго. Дори опитала да встъпи незаконно в дружество, което притежавало имот. Искала да контролира всичко. Мария Божанова го усещала като натиск.

Никога не съм виждала баща ми да притиска някого. В момента ние се чувстваме така, каза Мария Божанова. Това идвало дори от нейния чичо.

Мария дори била заплашвана. Единият път бил от служител в комплекса, който се представил за бивш полицай. Вторият път бил индиректно. Хора я предупредили за предприети действия от адвокати на последната съпруга на нейния баща. Непознати пък писали под нейните снимки, че се случило каквото трябва.