Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Експлозия, пожар и стрелба с автомат в концертна зала в Подмосковието, евакуирани са хора
Кадър: Х
Експлозия, пожар и стрелба с автомат в концертна зала в Подмосковието, евакуирани са хора Кадър: Х

Според други източници терористите обаче са таджикистанци

93 станаха убитите

Специалните служби са задържали 11 души, сред които четирима терористи, участвали пряко в терористичното нападение в кметството на Крокус, работата по установяване на съучастниците продължава, съобщи Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност на Русия.

"В резултат на действията на специалните служби и правоприлагащите органи бяха задържани 11 души, включително четирима терористи, пряко замесени в терористичната атака в кметството на Крокус", заявиха от агенцията.

Специалните служби продължават да работят за установяване на съучастниците на терористите, участвали в терористичната атака.

"След терористичната атака престъпниците са възнамерявали да преминат руско-украинската граница и са имали съответните контакти от украинска страна", заявиха от специалната служба. "Разследването на терористичната атака продължава", допълниха от СРС.

Броят на загиналите при терористичния акт в кметството на Крокос нарасна до 93 души. Според пресслужбата на Следствения комитет на Русия причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето.

"Към момента броят на загиналите е 93 души. Броят на загиналите ще продължи да расте. По предварителни данни причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето", се казва в съобщението.