Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски Снимка: Facebook/Володимир Зеленський
Володимир Зеленски Снимка: Facebook/Володимир Зеленський

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес в ежедневното си видеообръщение, че е в интерес на Русия да разпали война в Близкия изток, за да отслаби глобалното единство, предаде Ройтерс.

"Въз основа на наличната информация - много достоверна информация - е в интерес на Русия да разпали война в Близкия изток, за да създаде нов източник на болка и страдание, който би отслабил глобалното единство, би посял разделение и би помогнал на Москва да подкопае свободата в Европа", каза Зеленски.

Украинският президент посочи, че руските пропагандатори "злорадстват" относно събитията и че Иран, когото той описа като съюзник на Москва, открито подкрепя онези, които атакуваха Израел, предаде БТА.

"Всичко това представлява много по-голяма заплаха, отколкото светът в момента може да си представи", каза Зеленски.

"И ние знаем как да се справим с тази заплаха. Подготвяме необходимите мерки. Най-важното, застъпваме се за необходимостта от максимално глобално единство", допълни украинският президент.

Зеленски в телефонен разговор вчера с израелския премиер Бенямин Нетаняху каза, че Украйна е "солидарна с Израел, който е обект на безсрамна и широкомащабна атака".