Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Супермоделът се оплака от расизъм на летище София, оттам: На случаен принцип проверихме багажа й

През 2008 г. е арестувана на аеропорта “Хийтроу” заради скандал с член на екипажа за чантата

"Истински огорчена след посещение в София!"

Така британският таблоид Daily Mail описва емоциите, които топмоделът Наоми Кембъл е изпитала на българското летище преди месец. 52-годишната манекенка пристигна у нас на 19 май за снимки на реклама, а малко след като напусна страната, публикация за расова дискриминация от страна на българските служители на аеропорта предизвика международен скандал.

"Тя беше много разстроена - разказа неин приятел пред Daily Mail. - Целият инцидент й се отрази ужасно. Беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София."

Така нашите власти се принудиха да направят щателна проверка, за да докажат, че срещу Кембъл не е проявен расизъм.

"Във връзка с множеството получени запитвания по повод на информация за проверка на г-жа Наоми Кембъл при пристигането й на летище София ви информираме, че е бил проверен багажът й и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители", бе официалната позиция на Агенция "Митници".

Според службата нямало постъпило оплакване от страна на модела въпреки публикациите, в които се твърди, че тя била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване, защото е тъмнокожа.

До момента самата Наоми не е коментирала скандала около идването й в България.

Оказва се, че не за първи път красавицата има "неприятно" преживяване на летище, докато чака за полета си. През 2008 г. тя отново влиза в международните новини, след като е ескортирана от полицейски служители на най-големия аеропорт във Великобритания - "Хийтроу". Униформените дори слагат белезници на ръцете й, след като влизат в разгорещен спор с нея. В публикации се тръбеше, че причината за кавгата била реплика на член от кабинния екипаж, който й казал, че пътническата й чанта не е прибрана в самолета, защото е твърде тежка.

Това разгневило моделката, която изпаднала в криза и започнала да се кара с всички.

За буйния й нрав свидетелстват дори и нейни близки хора. Те определят супермодела като непримирима. Казват, че Кембъл имала изисквания, с които всички трябва да се съобразяват, особено когато пътува със самолет. През юли 2019 г. тя дори пусна видео, в което показа рутината си по време на полет.

"Обичам това място наистина (летището - бел.ред.) - обясняваше тя в клипа. - След като премина през охраната, се наслаждавам на гишетата с козметика и разглеждам всички списания на британския Vogue."

Когато се качи на самолета, Кембъл вади от чантата си латексови ръкавици, наричайки ги "най-добрата част от цялото нещо". Следва почистване не само на масичката пред нея, но и на подлакътниците, подложките и всяка повърхност в радиус от 1 метър и 20 см. Дори дезинфекцира чантата си, дистанционното, седалката, екрана и стената. Същото държи да бъде направено и с тавана, прозореца и вентилационните отвори.

Изглежда, това не е достатъчно. Наоми слага ръчно измит калъф на седалката си, преди да седне. След което хидратира лицето си с крем и поставя маска.

"Без значение какъв самолет ще вземете, частен или обикновен пътнически, хората кашлят и кихат", обяснява тя предпазните средства, които използва.

Има ли криминално досие Наоми Кембъл?

Моделката е осъждана за нападение цели четири пъти. Срещу нея са повдигани единадесет обвинения. Те са били за извършени актове на насилие спрямо служители, сътрудници и други лица между 1998 и 2009 г.

Още на първото дело през 2000 г. тя се признава за виновна в това, че е ударила личната си асистентка с мобилен телефон в Торонто. Осъдена е да плати на жертвата голяма сума, без за медиите да става ясно каква е точната цифра. Тогава тя обеща, че ще започне да посещава специалист, който да й помогне с контролирането на гнева.

До 2006 г. осем други нейни служители и сътрудници излязоха с твърдението, че са били жертви на буйния й нрав.

Само година по-късно красавицата отново се признава за виновна, но този път в Ню Йорк за нападение над бившата си икономка.

Подчинената й сигнализира, че е била замеряна с телефон. Наоми бе осъдена да плати медицинските разходи, както и да участва в програма за управление на гнева. Тя получи и пет дни общественополезен труд в санитарен отдел. От това си начинание Кембъл дори успя да изкара пари. След като изтърпя присъдата си, написа книга, озаглавена "Дневниците на Наоми", в която разказва какво е преживяла, докато е чистила с други рецидивисти.

През юни 2008 г. манекенката за пореден път влиза в новинарския поток. Този път тя е изправена на подсъдимата скамейка за нападението над двама полицаи на летище "Хийтроу" в Лондон, което се случва два месеца по-рано.

"Риташе и плюеше униформените след спор за изгубения й багажа", разказват свидетели.

За това прекрачване на закона получава 200 часа общественополезен труд и глоба от 2300 долара, както и доживотна забрана от British Airways да използва услугите им.

През юли 2015 г. е осъдена на шест месеца условно от сицилиански съд за нападение през август 2009 г. Тогава Кембъл удря с дамската си чанта папарак, който я снима заедно с гаджето й без тяхно съгласие.

Има ли зависимости топмоделът?

През 1999 г. тя влиза в медицинско заведение, където се лекува след петгодишно използване на кокаин и алкохол.

"През 1994 г. се забавлявах и живеех този живот, изпълнен с пътуване по света - признава тя през 2005 г. - Хората просто ти даваха всичко. В един момент малкото сияние в лицето ми изчезна. Това е много гаден наркотик."

За връзката й с дрогата разказа и бившият й приятел Робърт де Ниро.

"С Наоми излизахме заедно цели 6 години - обясни актьорът. - Запознахме се през 1993 г. на едно парти и станахме неразделни. За мен тя е съвършената жена - изящна, чаровна, умна и състрадателна. Помагаше на много благотворителни каузи. Славата обаче не й понесе добре. Залитна по алкохола и наркотиците, което в крайна сметка доведе до раздялата ни. Чувам, че вече е преодоляла тези зависимости, и наистина много се радвам за нея."

Изглежда, Наоми има навика да шокира широката общественост с новини около себе си. През май миналата година тя изненада милионите си последователи в инстаграм, обявявайки, че има бебе.

"Това малко красиво същество избра мен за своя майка - написа тогава манекенката. - За мен е чест, че тази нежна душа е в живота ми. Думите не могат да опишат какво изпитвам към теб, свързани сме завинаги! Няма по-голяма любов! Мога да преброя на пръстите на едната си ръка хората, които знаеха, че ще имам дете. Но тя е най-голямата благословия, която мога да си представя. Това е най-хубавото нещо, което съм направила в живота си."

Въпреки всички изцепки, които витаят около името на Наоми, тя остава запомнена като една от вечните модни икони от края на 80-те, 90-те години и началото на този век. И до днес моделката е най-разпознаваемата и търсена за ревюта независимо от възрастта си. Заедно с Кристи Търлингтън, Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста и Синди Крауфорд е обявена за супермодел.