Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Просълзеният Смит по време на речта си на сцената на "Долби театър"
КАДЪР: Ютуб
Просълзеният Смит по време на речта си на сцената на "Долби театър" КАДЪР: Ютуб

Уил Смит бе изключително емоционален в благодарствената си реч, която изнесе по случай получаването на награда "Оскар" за главна мъжка роля във филма "Методът Уилямс", минути след като удари комика Крис Рок на сцената.

В началото на изявлението си Уил използва случая да се извини за скандалната си постъпка: "Извинявам се на Академията, извинявам се на колегите си, моля,
поканете ме отново.".

Рок, който беше поканен да представя номинираните в категорията "Документален филм", се е пошегувал с голата глава на съпругата на Смит - Джейда Пинкет - за която е известно, че страда от заболяването алопеция, предизвикващо косопад. Тези "шеговити" коментари са изкрали извън релси актьора Смит, който подведен от първичната си реакция, зашлевява Рок през лицето.

"Ричард Уилямс е ревностен защитник на семейството си." - казва Смит в словото си, правейки паралел с ролята си на бащата на Винъс и Серина Уилямс в "Методът Уилямс".

"В този момент от моя живот аз съм натоварен с това, което Господ очаква да бъда на този свят. От мен се иска да обичам и защитавам хората, да водя народа си като река. Знам, че в това, което правим, човек трябва да може да приема обидата. В този бизнес има хора, които не ви уважават, но ти трябва да се усмихваш и да се преструваш, че всичко е наред."

"Искам да бъда проводник на любовта. Благодаря на Винъс и Серина и на цялото семейство Уилямс, че ми поверихте историята си. Искам да бъда посланик на тази любов и грижа за другия."

През сълзи Смит благодари на Дензъл Уошингтън, който също беше номиниран в категорията.

"Внимавай, когато си най-високо, ми каза ти, точно тогава Дяволът идва за теб".

"Искам да се извиня на Академията и на колегите ми. Това е красив момент и аз не плача, защото спечелих награда, а заради това, че мога да насоча
вниманието към целия екип и актьорски състав на "Методът Уилямс" и на семейство Уилямс.", допълни разчувствания Смит. 

"Изкуството имитира живота, сега съм като лудия баща, точно както го играх във филма. Любовта ви кара да вършите лудости. Това е тежък и сложен момент за мен."

Към края на речта си, носителят на Оскар използва възможността да благодари и на своята майка, която не е успяла да присъства на церемонията.

Смит завърши с думите: "Благодаря ви за тази чест и за тази награда. Благодаря ви и се надявам, че
Академията пак ще ме покани.".