Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ние сме в предвоенно положение. Смятам, че Украйна е само първият ход и България също е в кръга на интересите на руската империя, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Бойко Станкушев заедно с проф. Ивайло Дичев.

„Руснаците са възпитани да мислят, че са империя, че са над другите. Трябва правителството и обществото да натиснат и да се предприемат мерки, за да се засили отбранителните способност на България”, смята Станкушев. България винаги е била в кръга на интересите на руската империя заради контрола над проливите и логическия извод е, че сегашната инвазия ще продължи. Клакьорите на Путин ще го докарат до там от отчаяние да натиска разни копчета, каза Станкушев.

Според него поведението на Путин трябва да бъде анализирано. „Важно е анализаторите на големите служби да се опитат да разберат как работи мозъка на президента на Русия и на най-близките му хора. По време на разпада на СССР той е бил на 37-38 г. Дотогава е бил офицер от КГБ в Германия. Той е дресиран да е над германците и Запада и не разсъждава като цивилизован човек”, каза още журналистът.

Според проф. Дичев вече сме в състояние на Студена война. „Глобализацията приключи. Трябва да сме готови да си затегнем коланите – повишаване на цената на петрола, газа. България трябва да е готова да вдигне ветото над Северна Македония. Балканите са слабата точка в Европа. Следващият удар ще бъде тук”, каза още професорът.