Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Улицата в Търново бе затворена след катастрофата

СНИМКА:ФЕЙСБУК
Улицата в Търново бе затворена след катастрофата СНИМКА:ФЕЙСБУК

Друг почерпен отсече стълб с мерцедес в Свищов

Водач, опитал да осуети полицейска проверка, е самокатастрофирал в центъра на областния град. В неделя около 03,30 ч. на кръстовище в града екип на Пътна полиция е подал сигнал за спиране със стоп палка на джип «БМВ». Водачът не само не изпълнил полицейското разпореждане, но и натиснал рязко педала на газта. Скоро немската кола била установена от патрулката, намачкана на ул. «Възрожденска». Джипът се ударил в гараж, след което излетял от пътя и се забил в стълб и дърво.

Водачът - 25-годишен местен жител ,бил изпробван за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,55 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. При катастрофата той е пострадал и е настанен с фрактури и без опасност за живота във великотърновската болница. По случая е започнато досъдебно производство.

Друг джигит на 21 г., е опитал да избяга на полицаи в Свищов и също се разбил в бетонен стълб. . Случката се е разиграла призори в понеделник. В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция около 4 ч. след полунощ  служители на РУ – Свищов подали сигнал със стоп палка за спиране на лек автомобил «Мерцедес», чийто водач не изпълнил полицейското разпореждане и продължил движението си с още по-висока скорост. Минути по-късно е установен самокатастрофирал в бетонен стълб от уличната електропреносна мрежа. При удара пострадали няма, нанесени са материалин щети по возилото и стълба. Установено е, че зад волана е бил 21-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,13 промила. По случая е започнато бързо производство.