Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Редица бизнеси използват в ежедневните си процеси пломби за сигурност. Съществуват различни видове пломби. Спрямо обекта, който защитават – за камиони, водомери, помещения, товари, резервоари. Спрямо материала, от който са направени – пластмасови, метални, стикери. И употребата - еднократната или многократна. Без значение от различните видове, функцията им е една. Да направят така, че да е невъзможна злоупотреба на защитения обект, без да останат видими следи по пломбата.

Пломбите за сигурност се използват и от бизнес средите, и от държавните институции. Всички митници по света имат свои специфични пломби, които се поставят след като стоката е проверена и обмитена, за да не може да се манипулира вече провереното съдържание. Същото важи и за агенциите по контрол на различни дейности – метрология, храни, приходи и т.н.

Най-често предпочитани са пластмасовите пломби за сигурност. Те не непременно са изработени изцяло от пластмаса. Някои модели имат сърцевина от метални нишки, които подсилват заключващия механизъм, но на практика не спадат към категорията на металните, а към тази на пластмасовите. Има много причини този вид пломби да бъдат така популярни, ще изброим пет от тях.

Широко приложение

Пластмасови пломби се използват както за сигурност на големи обеми – каквито са транспортните средства например, така и за малки – като резервоари, водомери и чували. Дори и кетъринг компаниите употребяват пластмасови пломби. Особено в настоящите времена - с вируса на Ковид-19, е от изключително значение да се гарантира, че приготвената храна е достигнала до мястото на поръчка без досег по пътя. Дължината на опашката на пломбата варира при различните модели. Тези с по-дълга такава позволяват да бъдат запечатани врати или отвори с голяма денивелация на отверстията.

Здравина

Устойчивостта им на опън, при висококачествените модели, ги предпазва от случайно късане. Вътрешността на механизма е зъбата и опашката на пломбата може да се движи само в една посока, затваряйки обекта без възможност да се издърпа обратно. Производството им е от рециклирани материали, което подпомага околната среда, тъй като ще отмине още доста време преди този материал напълно да изчезне от употреба. Особено важно е да се подбират качествени пластмасови пломби и лично да се провери възможно ли е свалянето им без следа. Съществуват евтини имитации на пазара, които в последствие могат да доведат до много скъпи загуби.

Сигурност

Пластмасовите пломби с номера гарантират, че именно пломбата, която е поставена в началото е същата като в момента на проверка. Номерирането изключително важен процес, който не бива да се пренебрегва. Ако компанията производител е склонна просто така да ви предостави няколко пломби с един и същи номер – това е сигнал за некоректност. Нито един надежден доставчик не би си позволил подобно нещо и това е начин да се отсеят качествените партньори.

Цена

Разбира се, че каквото и да купува една компания като част от нейната дейност – гориво, консумативи, пломби за сигурност, цената е винаги от значение. Поради тази причина, изгодната цена на пластмасовите пломби е толкова важна. В сравнение с останалите модели тя е значително по-ниска. Няколко стотинки за брой. Логично, тъй като материалът за изработка е по-евтин в сравнение с цената на метала. Големите мащаби, в които се използват този вид пломби води и до големи обеми в производството, което допълнително позволява постигането на по-ниска единична стойност. А стойността, която дават е огромна. Само защитата от евентуално вмешателство и подмяна на една стока с друга, без компанията да разбере – може да доведе до изключително тежки и финансови, и законови, и свързани с репутацията проблеми.

Иновации

Непрестанните иновации на производителите правят възможно пускането на пазара на поредица от новости в сектора с пломби за сигурност. Някои модели пластмасови пломби имат вграден светещ ефект непосредствено до уникалният идентификационен номер. Това позволява проверка на пломбата и сигурността на товара, който защитава, в тъмни помещения или през нощта. Достатъчно е да се насочи към нея UV светлина, за да се види номера на пломбата.

Освен сигурни пазители, пластмасовите пломби могат да бъдат и посланици на марката на компанията. Тъй като се използват в големи обеми, съответно се поръчват в големи бройки, те могат да бъдат произведени в цветовете и бранд идентичността, на фирмата ползвател. Конкретен цвят и комбинация, в който е и логото. То също може да бъде отпечатано върху широкото тяло на пломбата. Така че когато брандираните фирмени камиони пътуват из страната и чужбина, брандираните пломби защитават товарите от неправомерен достъп.