Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

В неделя вечер ще се изиграе един от най-интересните двубои от седмия кръг на efbet Лига - Локомотив Пловдив посреща ЦСКА от 21:00 ч. на "Лаута". Двата тима са с равни точки в класирането по 12 като заемат 4-ото и 5-ото място преди началото на кръга. Bet365 в 7sport очаква равностоен двубой в Пловдив, но все пак дава леко предимство на гостите от ЦСКА, тъй като те са с по-нисък коефициент за победа. "Червените" все още нямат поражение от началото на сезона и ще се стремят да избегнат загубата на "Лаута" преди най-важния си мач за сезона - визитата на Базел на плейофите в Лига Европа.

В четвъртък ЦСКА записа трета поредна победа в квалификациите на Лига Европа, след като надигра Б36 Торсхавн с 3:1 на "Българска армия". Воденият от Стамен Белчев отбор беше огромен фаворит според букмейкъра bet365 и логично стигна до успеха срещу този тим от Фарьорски острови. "Червените" контролираха двубоя през по-голямата част, като изиграха много силно първо полувреме и се прибраха на почивка с два гола аванс. ЦСКА намали темпото и допусна попадение в средата на второто полувреме, но малко след това резервата Жул Кейта сложи точка на спора с трето попадение. През първото полувреме пък точни за ЦСКА бяха Али Соу и Георги Йомов. Предвид сгъстената програма на "червените", то е вероятно срещу Локо Пловдив някои от титулярите да получат почивка, за да са на 100% възстановени за гостуването на Базел на плейофите в Лига Европа. Швейцарският тим записа труден успех с 3:2 срещу Анортозис в четвъртък и очаква ЦСКА в битка за място в групите на Лига Европа.

В първенството отборът на ЦСКА заема 4-ото място във временното класиране с актив от 12 точки след шест изиграни кръга. "Армейците" са на два пункта от лидера Берое и на точка зад шампиона Лудогорец. ЦСКА направи 2:2 с "орлите" у дома в миналия кръг. Възпитаниците на Стамен Белчев надиграха своя опонент, но не успяха да стигнат до победата. Това бе второ поредно реми за "червените" в първенството, след като преди това направиха равенство 1:1 с Черно море във Варна. Отборът на ЦСКА се разписа във всичките си шест мача от началото на сезона и е малко вероятно да не отбележи гол срещу Локо Пловдив в неделя вечер.

След отпадането си от Лига Европа, отборът на Локомотив Пловдив концентрира изявите си в българския шампионат. "Черно-белите" сложиха край на серията от две поредни поражения във всички турнири, след като надиграха Етър с 3:1 като гости миналия уикенд. Последното домакинство на тима бе срещата с Тотнъм във втория квалификационен кръг на Лига Европа, в която "смърфовете" отстъпиха с 1;2. Локо Пловдив спечели последния си шампионатен мач у дома с 2:1 срещу Черно море. Сега воденият от Бруно Акрапович отбор посреща още по-класен съперник. Но Локомотив Пловдив ще се опита да се възползва от умората у състава на ЦСКА след мача в Лига Европа и да спечели трите точки, с което да остане в челото на класирането.

През миналия сезон Локомотив Пловдив спечели финала на Купата на България срещу ЦСКА след изпълнения на дузпи. Няколко дни по-късно "червените" надиграха своя опонент с 2:1 на "Лаута" в мач от плейофите на първенството. Този успех надали е задоволил "червените", тъй като разочарованието от загубата във финала на Купата бе много голямо. ЦСКА все още има да си връща на този съперник и ще се стреми да победи в неделя вечер. Но пък Локомотив Пловдив ще бъде доста по-свежият отбор и ще играе пред собствена публика, така че не е изключено домакините да спечелят, въпреки по-високият им коефициент в bet365.