Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА
АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА

Обръщам се към всички колеги лекари, към всички управници в системата на здравеопазването, към преподавателите ни в университите, към Българския лекарски съюз, колеги какво се случва?

Какво става в българското здравеопазване? Ние затова ли учим цял живот, на това ли ни учиха в най-хуманната професия? Как стана така, че парите, арогантността, невежеството, политическите игри, корупцията и чувството за безнаказаност смачкаха човещината?! Къде отиде милосърдието?

Какво стана с интелигентността, с професионализма, с етиката, с човешките ценности и най-обикновени добродетели?

Знам, малцина сигурно са се отклонили, но ако го виждаме и си мълчим, ние всички вкупом ставаме съучастници в позора и ден след ден приемаме падението за норма. Не не е норма, колеги. Порок на алчните и низши духом е. Лекар е призвание и едновременно признание от човек в нужда, който ти поверява здравето и живота си, своето и на децата си и те поставя между Бог и себе си с вярата, че ще му помогнеш. Как така ни срина и ни принизи до себе си, до дъното на обществото, мутренската посредственост?!

Това не може повече да продължава. Търгашите трябва да бъдат изгонени от храма на медицината, за да си върнем достойнството и доверието на хората!

От фейсбук