Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПЛАМЕН УЗУНОВ
ПЛАМЕН УЗУНОВ

Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция в момента е на разпит в спецпрокуратурата, научи "24 часа". Той е заподозрян в търговия с влияние. В електронните устройства на Пламен Бобоков прокурорите открили как Узунов му е пращал решение на ВАС преди още да е подписано.

В ранен следобед полиция е блокирала входа към апартамента му на бул. "Шести септември" в Пловдив. Той е пловдивчанин. През 1990 г. завършва Националната търговска гимназия в гр. Пловдив. Придобива бакалавърска степен по специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“ в Академията на МВР в София.

През 2003 г. завършва магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От 1993 г. до 2015 г. работи в структурите на МВР Пловдив. Напуска МВР по собствено желание с последна длъжност „Директор I степен“ и последно звание „Старши комисар от МВР“, генерал- майор от резерва.

От 2015 г. насам е хоноруван преподавател „Криминалистика“ и „Оперативно-издирвателна дейност“ във Висшия университет по сигурност и икономика в Пловдив.

Назначен е за секретар по правни въпроси и антикорупция президента на Република България с указ № 122 от 09 май 2017г

Обиск тече и в дома му с София на "Черни връх" 190 в столичния квартал "Кръстова вада". 

В същото време в Русе тече обиск на жилището на прокурор Николай Николов. той, заедно с Узунов и Бобоков са заподозрени като престъпно сдружение с цел търговия с влияние.