Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светът се учи да живее в условията на пандемията от коронавирус и засега изглежда, че не сме били никак готови за подобно предизвикателство. Страдат и бедни, и богати. Първите ще изгубят способността да си набавят и филия хляб за вечеря, а вторите се чудят как да опазят бизнесимпериите си и милионите в банката. Вирусът е справедлив и покосява с еднакво усърдие мияча на чинии и юпито в офиса на 99-ия етаж.

Колкото и да си повтаряме, че този път всички сме равни пред лицето на опасността, подобна теза не отговаря на истината. Едно е да посрещнеш пандемията заклещен в малка кутийка с изнервени роднини и без никакъв шанс да реагираш на новите предизвикателства. И съвсем друго е да се затвориш в просторно имение с персонал,

неизброими удобства

и личен самолет, който да те откара до най-добрата болница на другия край на света, ако възникне критична ситуация. Здравето, разбира се, е най-важно, но не бива да се подценява и в какво състояние ще е психиката на човека, когато всичко това приключи.

Най-богатите, обичани и популярни спортисти в света имат всички изгледи да се съхранят емоционално и психически, колкото и строги да станат правилата за социална изолация в техните държави. По-интересно е положението на действащите звезди във футбола, тениса и баскетбола, тъй като за пенсионираните ветерани е много по-лесно да излязат от светлината на прожекторите и да се скрият на село.

Как обаче да скъса със социалния си живот Лионел Меси, който е номер едно в класацията на сп. "Форбс" за

най-богатите действащи спортисти

Аржентинецът до онези ден играеше пред стохилядния "Камп Ноу", на другия ден трябваше да е на среща със спонсори, а после бързаше към благотворителна вечеря. Бълхата беше от хората, които нямат миг спокойствие и успяват да откраднат някаква кратка ваканция през лятото, колкото да позаредят батериите. За някакви си 2 седмици животът на играча, изкарващ по 127 милиона долара на година, се промени изцяло. Вместо да бележи голове в Примера и в Шампионската лига, Меси стои под ключ у дома. Налага му се не само защото го е страх от COVID-19, а и защото го ползват за лице на световната кампания "Остани си вкъщи".

Трябва да му се признае на Меси, ча за него е най-лесно да изпълни точно тази заръка на политическите и здравните власти. Единствената му трудност е да избере къде точно да е това "вкъщи", тъй като звездата на "Барса" има имоти на различни красиви места по света. Все пак като съвестен служител той избра да остане със семейството си в Барселона, въпреки че Испания е сред най-тежко засегнатите страни. За късмет на Лионел Меси той притежава достатъчно атрактивно местенце за живеене, така че да

не усети

ужаса навън

Къщата му в баровския квартал на Барселона разполага с басейн, джакузита,фитнес с гледка и детска площадка с люлки и всякакви други забавления за децата. Когато наследниците заспят късно вечерта, аржентинският гений и съпругата му се оттеглят на просторната тераса, от която се открива спираща дъха гледка към един от най-красивите градове в света. Но бездействието не е в кръвта на суперзвездата на световния футбол и домът му е съобразен с неговите спортни нужди.

Бълхата разполага с игрище за минифутбол, където често "разминава" с топката децата или невероятно красивото си куче Хълк. Фен е и на баскетбола, та са му построили и малко игрище, където да се прави на звезда от НБА въпреки незавидния си ръст.

Колкото и странно да звучи, Меси няма много време да хвърля в коша или да се излежава в джакузито, тъй като работната му програма е претрупана дори и в условията на социална изолация. Спортно-техническото ръководство на "Барселона" изготви индивидуална спортна програма на всеки един от играчите, така че да се поддържат във форма и

да бъдат

готови за

щастливия миг,

когато отново ще ги призоват на терена.

Абсолютно същите са ежедневните цели и на големия съперник на Меси не само във футбола, но и в света на богатите спортисти - Кристиано Роналдо. Португалецът е на второ място с годишни доходи от 109 млн. долара. Звездата на "Ювентус" много разчита на частния си самолет, който да го откарва до къщите и апартаментите му, ситуирани навсякъде по света.

Роналдо много обича да отдъхва в апартамента си със спираща дъха гледка в небостъргача Trump Tower в Манхатън. Сега обаче му е невъзможно да стигне дотам, след като Ню Йорк се оказа в сърцето на заразата и местните власти гледат да ограничат максимално влизането и излизането на хора. А и другите опции пред португалеца са достатъчно атрактивни, че да

рискува собствения си

и живота на близките си хора

В момента Кристиано изчаква да отмине бурята в имението си на остров Мадейра. Да, там има два басейна с олимпийски размери, фитнеси, киносалон, но най-ценното на имота е изгледът към Атлантическия океан.

Седеметажната сграда със сигурност предлага достатъчно възможности за приятен и разнообразен живот на обитателите му. Направо си е кощунство подобно разхищение на пространство за хората, които са се сврели в двустайната панелка и се чудят как да не се избият помежду си, докато трае кризата.

Ето ви и друг поглед към сегашната ситуация. Колкото и да е луксозно, колкото и да е просторно, пак писва бързо, ако си свикнал да живееш на бързи обороти и всяко нещо ти е интересно само докато е в магазина Подобен проблем има бразилската суперзвезда Неймар, който е на трето място в класацията на най-богатите с годишна заплата от 105 млн. долара. Бразилските медии го снимаха

да джитка плажен волейбол с приятели,

което е забранено според приетите в страната правила за социална дистанция. На младия, ужасно богат и също толкова обожаван футболист явно не му представлява проблем да прескочи ограниченията и да се забавлява до насита, докато му тече заплатата в ПСЖ.

Самият играч представи на вестниците съвсем друга версия. В Париж той събрал най-верните приятели, качил ги на самолета и всички заедно се прибрали в Бразилия, където се изолирали в специално наета за случая къща.

Единственият външен посетител е синът на Неймар – Дави Лука.

Иначе футболистът все още не се срещал с майка си, за да я предпази от евентуално заразяване с COVID-19. Както подобава на футболист с многомилионна заплата, Неймар наел възможно най-луксозния имот в близост до брега на океана. За всеки от другарите му в този тежък момент е осигурена просторна спалня с джакузи и всички други глезотии. Имотът е толкова голям, че момчетата могат да не се срещнат цял ден, ако поискат да останат насаме с мислите си. От снимките в социалните мрежи изглежда, че младите мъже нямат подобни проблеми и правят всичко възможно да вземат най-доброто от сегашната ситуация с карантината. Те играят карти, ритат футбол на малки вратички, след това разнообразяват с волейбол, после са на билярдната маса, а с настъпването на залеза се започват гуляите с

изискани гозби и отбрани напитки

Фен на купоните до рано сутринта е и Саул Канело Алварес. Професионалният боксьор се изкачи до върховете на класацията с най-богатите спортисти, след като през 2018 г. подписа умопомрачителен договор за 11 двубоя, които да му донесат 365 млн. долара. Логично изниква въпросът за какво похарчи парите си мексиканската суперзвезда на световния бокс и дали успя да се уреди с достатъчно просторно имение, където да посрещне по-смело изолацията от останалия свят.

Нали не се съмнявате, че отговорът на горния въпрос е положителен.

Алварес най мрази да ходи пеша до магазина

и затова в гаража му са паркирани някои от най-скъпите автомобили в света. Перлата в колекцията е най-бързият модел на "Бугати" за 3 млн. долара, но има и десетки други уникални екземпляри с огнедишащи двигатели.

В момента изпробването на мощните машини на някоя специално пригодена за целта писта е едно от малкото забавления на боксьора, който също гледа да си стои повече у дома. За съжаление на клюкарските издания Канело много мрази да развежда гости из имота си в родния град Гуадалахара. Знае се обаче, че специално е поръчал всички помещения в огромната му къща да са с по-високи тавани от приетото, защото не обича да е притискан от бетонните стени. В дома му има

много зеленина

и езерце с рибки,

които да радват децата му. Всички други екстри като фитнеси, басейни и киносалон също са си там, но всичко е така обзаведено, че хем да му е много удобно, хем да изглежда свежо, просторно и освежаващо за ума и душата.

Сходна е и атмосферата в къщата на звездата от НБА Леброн Джеймс. Толкова е хубаво там, че американските медии му завидяха как си живее царски, докато простосмъртните се бутат в дядовите си ръкавички. Баскетболистът си купи имение за 23 милиона долара край Лос Анджелис и голямата му гордост е уникалният спа комплекс в имота. Другата му глезотия е вътрешният асансьор, както и стаята за отмора, снабдена с вентилация от най-ново поколение, която да отнема дима от пурите.

Също луксозно, но и малко по-непретенциозно е имението на Роджър Федерер, където петият по богатство в света (93,4 млн. долара на година)

се е скрил с жената и децата.

Става дума за красивата хижа в живописен планински район на кантона Граубюнден. Маестрото хвърли страшно много милиони, за да си обзаведе къща по свой вкус и чак си докара проблем със съседите. Осъдиха го, че е вдигнал постройка, превърната после в просторен детски център, и се наложи да я разруши. Но и така има достатъчно забавления за децата. Роджър е голям фен на разкошния си апартамент в Дубай, където доскоро прекарваше по-голямата част от свободното си време, но сега двестаквадратното жилище стои празно.

Федерер за малко не успя да се нанесе с домочадието в новата си къща, която, изглежда, ще бие имотите на всички други колеги в класацията на най-богатите спортисти. Швейцарският тенисист плати умопомрачителна сума за 16 хил. акра земя, така че да е изцяло отделен от останалия свят.

Най-добрите фирми в света

са ангажирани за изграждането и аранжирането на новото имение, така че не се съмнявайте в неговите качества. След като мине сегашната криза, всичко ще е готово, така че Федерер и семейството му едва ли ще изгубят вяра в светлото бъдеще, каквото и да ни чака след края на пандемията.